2018. június 10., vasárnap

Győzelmi jelentések akkor! És most? Változott valami?

x

Esztergom esete azért megkérdőjelezi a kormányzati szándék és propaganda őszinteségét! Miért is kell még most is kínosan ügyelni arra nehogy egyeztessen a miniszterelnöki posztot betöltő személy Tétényi Évával, Esztergom polgármesterével? Mennyire lehet teljes az Esztergomban tartott, Esztergomról szóló tájékoztatás a város polgármestere nélkül?
Tétényi Éva polgármester asszony nagyon diplomatikus és udvarias volt, amikor elmondta, nem akarta a sajtótájékoztatón való hirtelen megjelenésével zavarba hozni Orbán Viktort.

-.-

A bevezető kicsit bővebben:

Esztergom esete is megkérdőjelezi a kormányzati szándék és propaganda őszinteségét! Miért is kell még most is kínosan ügyelni arra nehogy egyeztessen a miniszterelnöki posztot betöltő személy Tétényi Évával, Esztergom polgá
rmesterével? Mennyire lehet teljes az Esztergomban tartott, Esztergomról szóló tájékoztatás a város polgármestere nélkül?

Tétényi Éva polgármester asszony nagyon diplomatikus és udvarias volt, amikor elmondta, nem akarta a sajtótájékoztatón való hirtelen megjelenésével zavarba hozni Orbán Viktort.

Komáromban Orbán Viktor kijelentette, átvettem az árvízvédelem irányítását. Jogi diplomával, labdarugó segédedzői képesítéssel és közel 23 éves országgyűlési képviselőként eltöltött idővel, hihetetlen hozzáértése lehet az árvízvédelemhez! De ha lenne, akkor is Komáromban nincs helyismerete, nem ismeri az előzményeket, nincs tisztában a védművek helyzetével, nem tudja mit jelent ott a kritikus helyzet, nem ismeri az ottani embereket, nem tudja kitől, mi várható el. Kezébe kap egy kivonatot, felületesen, gyorsan átfutja, majd nyilatkozik, intézkedik, tipikusan a tények nem akadályozzák véleménye szabad megalkotásában.

Másnap már a "Katasztrófavédelem" egyenruhájában jelenik meg, aláír, pecsétel, körbenéz, nyilatkozik, majd a következő kép a katasztrófavédelmi videón, immár öltönyben-nyakkendőben beül egy autóba és látványosan gyorsan valami irományt ragad a kezébe, hiszen neki folyamatosan a haza ügyével kell foglalkoznia.


-.-

Micsoda hablaty: "...Akkor, miért ne járnánk sikerrel, ha eddig mindig sikerrel jártunk, akkor szombat hajnalban a tetőzés elhagyja Magyarországot."

A tetőzés fejvesztve menekül a győzedelmes tábornok elöl. A tetőzés - némi árvíz kíséretében - körülné
zett egy kicsit Magyarországon, hátha van itt valami keresnivalója, de a hősies ellenállás láttán jobbnak látja elhagyni az országot, szégyen a futás, de hasznos felkiáltással.

Nem értem ezt a győzhetetlen tábornokot, nem szokott megállni félúton, ennyi energiával egyúttal a Tiszalöki víztározót is feltölthette volna, árvízből is kevesebb lett volna, a tetőzésnek se lett volna mire nagynak lennie, a bezárással kicsit móresre is lehetett volna tanítani, máskor gondolja meg kiknek az országába téved, és nem utolsósorban hasznos munkára lehetett volna fogni, egy - a kinyilvánított szándék szerint - munkaalapúvá alakuló társadalomban, ínségesebb időkben megöntözhette volna a földeket, persze nem így, ahogy most akarta, olcsó energiát termelhetett volna. Igazán nem sok hiányzott mindehhez a nagy elszánásból.

Persze, lehet, az áradás szokása szerint előbb vagy utóbb elhagyja az országot, a károk minimalizálása, életek és a vagyontárgyak megmentése köszönhető azon tíz-és tízezreknek, akik a gátakon dolgoztak, oda se figyelve, hogy csak két központi parancsolóra hallgathatnának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése