2018. június 2., szombat

Elbliccelte a feladatát!

Ezt tavalyelőtt is érzékelni lehetett Magyarországon. Orbán nem végezte el a sors és a történelem által rámért házifeladatot. Nem bánt emberként a menekültekkel, sőt máig tartó kormányzati hisztériakampányba kezdett ellenük. Nem kérdezte meg honnan jöttek, miért jöttek, miben lehetünk a segítségükre. Nem próbálta meg emberi módon kezelni a problémájukat, személyes tragédiájukat. Gyakorlatilag Magyarország ellen hangolta az összes menekülőt, bevándorlót. Esélyt sem adott arra, hogy tisztességes eljárás keretében tisztázzák ki szorul menedékre, ehhez milyen EU-s támogatást kaphatunk, és kinek kell tanácsolni ebben a helyzetben a visszafordulást.
Ehelyett áttolta a problémát az osztrákokhoz és a németekhez. Majd kezét dörzsölve a "sikeres" tranzakción egész Európát telekukorékolta Angela Merkel és az Eu tehetetlenségével, és szerinte elhibázott menekültpolitikájuknak az ócsárlásával. Ezt nevezik a fideszben politizálásnak! A politikától én nem is kicsit többet várok és többre is becsülöm.
Angela Merkel és az osztrákok semmi mást nem csináltak, mint néhány száz, vagy ezer menekültet megpróbáltak az orbán vezette magyar kormány által létrehozott lehetetlen helyzetből kiszabadítani. És ezután orbán rájuk zúdította a lavinát, lásd további tízezrek Ausztriába szállítása mindenféle regisztrálás nélkül.
Különösen tragikus, hogy orbán ámokfutását most már nem csak a magyaroknak kell elszenvedniük, hanem például Angela Merkelnek is belpolitikai problémákkal kell szembenéznie emiatt.

Hogyan csapjuk be a szövetségeseinket, akiktől közben hatalmas összegű támogatásokat kapunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése