2018. június 11., hétfő

Vegye, vigye?

"Soros György vigye innen a spekulációból szerzett piszkos pénzét" - harsogják napok óta uszító szóban uniszónóban a Fidesz "agyközpontjában" mostanában kiizzadt kötelezőt. A beszűkült agyi tevékenységre utaló mondatnak semmi köze az április óta fennálló kánikulához! Gondolom, úgy értik, hogy a fideszes kormányzat az elmúlt évtizedekben a legkülönfélébb feladatokra és célokra Soros Györgytől kapott támogatást mind-mind visszafizeti, a vörösiszap-katasztrófa áldozatainak, károsultjainak juttatott pénzt is.
Egy piacgazdaság természetes velejárója a spekulánsok megjelenése, persze nem csak annak, tevékenységük indikátorként jelzi merre érdemes a tőkének elmozdulni. Nálunk ez fordítva van, ahol kezdene valamennyi jövedelem/haszon megjelenni, oda a kormány különadókat vet ki, figyelmeztetésként, eszébe ne jusson a tőkének odamenni.
Soros György jótékonykodása, pláne az öröklésről szóló rendelkezése nagyon nem a kedvük szerinti, jelzi nekik, a különféle úton-módon felhalmozott, megszerzett pénzt a köz számára hasznosan is fel lehet használni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése