2018. június 8., péntek

A jópofáskodás elfedi a lényeget? A balog Balog!


Palkovics Lászlóról röviden: Idióta - ez persze tényállításnak tűnik, bár véleményként jelenik itt meg. Szerencsétlen, arról hogy motyog és hadar, gyakorlatilag nem lehet érteni mit beszél - lehet ez az érthetetlenség jelenségének a titka - nem tehet. De egy államtitkárt, mielőtt megszólalna a nyilvánosság előtt, nyugodtan el lehet küldeni logopédushoz.
Soha nem értettem, miért Balog embertelen miniszter egyik hozzászólását kapták fel, miszerint "úgy látszik, túltoltuk a biciklit!". Mert ezzel olyan nagyon modernnek, közvetlennek, lezsernek akarták beszédírói mutatni őt?
Miért nem arra figyeltek fel ugyanabban az interjúban: "úgy látszik, túl gyorsak voltunk, lassítani kell a tempót". Azaz, semmit sem kívánnak érdemben megváltoztatni. Az egész álságos kerekasztalosdi csak ezután kezdődött el.
És lám-lám már jönnek is az "eredmények" - az iskolák totális államosítása, tantárgyak lehetetlen összevonása, a földrajz tantárgyként való elhagyása....
Rossz előérzetem van, az agyroham folytatódk!
Gábor György írása:
"Palkovics László oktatási államtitkár, civilben akadémikus, azt nyilatkozta a minap, hogy összevonná a fizika, a kémia és a földrajz tantárgyakat.
A kifogyhatatlan magyar agy újabb innovatív ötlete, köszönet Palkovics László akadémikusnak! A korszerű holisztikus látásmód reményében Balog Zoltán szakminiszter azonnali hatállyal elrendelte, hogy a felsorolt tantárgyak mellé vonják be a magyar irodalmat is. Az MNB-alapítványok jóvoltából fejenként 786.669.488 Ft-os támogatást élvező négyezerötszázkilencvenhét szakember máris közzétette a kémiával és a földrajzzal összevont magyar irodalom tantárgyi programját.
A legfontosabb változások, amelyek már szeptembertől bevezetésre kerülnek:
Arany János vegyjele: Au
Vas István vegyjele: Fe
Kosáryné Réz Lola vegyjele: Cu
Füst Milánt az égéstermékek, Aczél Tamást az ötvözetek között tanítják.
Németh László fővárosa Berlin.
Lengyel József nyugaton Németországgal, délen Csehországgal és Szlovákiával, keleten Ukrajnával, Fehéroroszországgal és Litvániával, északon Oroszországgal határos.
Szerb Antal legmagasabb pontja a 2169 m magas Midžor.
Erdélyi Józsefet a Maros és a Szamos folyók szelik át, de tőle ered az Olt folyó is.
Határ Győzőt illetően a Veritas Intézet a Századvég bevonásával még vizsgálja, hogy esetében az ország mai, avagy Magyarország történelmi határait kell-e számításba venni."


Hozzászólások

Forgács László Ferenc
Forgács László Ferenc Az ember azt hinné, hazánkban nincs annyi buta, lusta, ámde gerinctelen figura, hogy minden pozicióba jusson belőlük.Kezdek bizonytalan lenni ebben.
Georgina Karle
Georgina Karle Palkovics bedobta a gumicsontot! Amíg erről tereferélnek, addig nem követelik az MNB elnök leváltását és még a Questor ügy is megúszható lehet..het..het...
Éva Kelemen
Éva Kelemen Én is összevonnám az IQ-ját !
Miklós Kovács
Miklós Kovács Szerintem az ének-zenét, esetleg a történelmet is hozzá...
Haász Erzsébet
Haász Erzsébet Ebben most kivételesen nem értek veled egyet István. Mármint nem azzal amit Palkovicsról írtál. Szerintem is borzalmas a pasas. Emlékszel még amikor bevezettük a nyockerben a komplex mérést az általános iskolákban? Az is arra volt jó, hogy megtudjuk, azok az ismeretek, amiket pl. töriből tanultak, előjönnek az irodalom tudásuknál. Ugyanazt a korszakot nézték töriből meg irodalomból. De ez még markánsabb volt a természettudományoknál. Pl egyik évben a víz volt a témakör. Annak ugye van fizikája, kémiája, biológiája, na meg persze a földrajz is érintett, közben még egy kicsit matekozni is lehet közben, bár az nem természettudomány. És volt még normatív oktatásfinanszírozási rendszer is, amíg meg nem fúrták, mert kicsit bonyolult volt kiszámolni. https://www.facebook.com/images/emoji.php/v8/f4c/1/16/1f642.png:)
Marta Magyar
Marta Magyar Ezt a "módosítást" nem szabad megtenni !
2016. május 8., 20:14 Az űrlap alja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése