2018. június 19., kedd

Az EU minimalistái

Az EU minimalistái
Az Európai Néppárt vezetői megüzenték a Fidesznek, ha nem hozzák létre a megállapodást a CEU-val, és nem várják meg a Velencei Bizottság javaslatait a civil szervezeteket ellehetetlenítő SS (Stop-Soros) törvényről, nem veszik figyelembe annak ajánlásait, akkor kirakják a Fideszt a Néppártból.
A CEU teljesítette a visszamenőleges joghatállyal meghozott, a működésük feltételeit módosító törvény feltételeit, az USA-beli partner is készen áll az elfogadásra, valójában csak a megállapodás aláírása maradt hátra.
A civil szervezetek esetében a legképtelenebb vádakkal és vádaskodásokkal álltak elő, a küszöbön álló törvénymódosítás többük humanitárius munkáját ellehetetleníti, a szervezetek tevékenységében közreműködőket, az őket támogatókat inszinuálja.
Látszólag egyszerű feladványról van szó, ezek is nagyon fontos ügyek, ha lenne rá kormányzati szándék, pillanatok alatt meg lehetne találni a megoldást. Például az egyiket aláírni, a másikat visszavonni, és még véletlenül sem fordítva! Azon is el lehet gondolkodni, milyen nagyságrendű ügyek ezek a Néppárt által ily mértékben nem kifogásolt, a Fidesz által teremtett problémáinkhoz, mesterségesen kreált jogállami zűrzavarához képest.
Talán ez volt az a bizonyos csepp a pohárban, ami túlcsordult.
Rendben, ezt a cseppet is kristálytisztává kell tenni.
De ha a Fidesz mégis eleget tenne az Európai Néppárt felszólításának, nem fog, akkor a pohárban maradt bűzös, szennyezett lé továbbra is itt marad a nyakunkon. Prüszkölhetünk tőle, fumigálhatjuk napestig.
Az EU minimalistái nekünk is jelezni kívántak, ha eddig fel nem ismertük volna, sorsunk jobbra fordításában továbbra is csak magunkra számíthatunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése