2018. január 16., kedd

A Harrach rossz tanácsadó!

„Európa a felvilágosodás során kivívta a jogot, hogy a sajtószabadság kiterjedjen a valláskritikára is. Ez alapvető európai érték, és hozzájárult Európa felemelkedéséhez. Harrach menjen a sötét középkorba a nézeteivel!”
Brendel Mátyás
Nekem az "Írtsátok ki a gyalázatost!" jutott eszembe azonnal, Harrach Péter nyilatkozatát hallva. Hol a határa a vallásgyalázásnak? Ki bírálja el az egyes kijelentéseket? Klasszikusokat lehet idézni? Hívő ember kritizálhatja a vallást, ateista nem? Lehet-e hívőnek a másik vallást bírálni, híveit hitetleneknek, istenteleneknek nevezni? Mi marad így a reformációból? Melyik valláshoz kell Harrach nézete szerint igazodni, melyik az "igazi"? Amit végképp nem értek, miért keverik össze folyamatosan az egyházat, mint intézményt a vallással? Mert a kritikák legnagyobb része az egyházat és annak képviselőit, a papokat érintik. Pláne napjaink Magyarországán, ahol úgy tűnik, a katolikus papság saját pápáját nem érti.
Valami haszna mégis csak lesz Harrachék gátlástalan egyházi nyomulásának, annál hamarabb következik be a kiábrándulás, lesznek nyilvánvalóak a hittől elvált szándékok, és ez a szegény, politikába tévedt szereplő nem is tudja a világirodalom milyen gazdag vallás- és egyházkritikákban. Könnyen szereznek majd muníciót a kényszeres hitoktatásban részesített nebulók. Legalább nagyobb arányban olvasnak értékes irodalmat!
És Fábri Péter is megváltoztathatja sorozatának címét: "Goethe nem ér rá!!!"-ra.
Írtsátok ki a gyalázatost! Voltaire mondása a babonákkal és az egyházzal szemben


Harrach megérti a párizsi terroristákat / A KDNP frakcióvezetője tercel Orbán a bevándorlásellenes szólamaira, és még rá is tett egy lapáttal.... Olvassa el a NOL.hu-n!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése