2018. január 10., szerda

Ezek tényezők?

Ausradieren! - bömböli a fideszes Rezsi Szilárd, mintha ez a kifejezés az ő találmánya lenne!
"...amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem"
Sajnos, egyre aktuálisabb. A fidesz úgy tűnik, rágyorsít az "ügymenetre".
A fékezhetetlen agyvelejű Rezsi Szilárd e hét kedden elmondta, ki kell söpörni a civil szervezeteket az országból. Most a Soros György által támogatottakról beszélnek, aztán nyilván jön a többi kormánykritikus szervezet sorban.
"Kisöpörni!" elég vészjóslóan hangzik, bár a kifejezés nem tűnik újnak - Ausradieren! azaz Kiradírozni! - talán így már ismerős!
Évek óta szalámizza a fidesz a demokratikus állam építőköveit. Sajnos ezek ellen nem nagyon volt összefogott tiltakozás, általában az érintettek magukra maradtak, saját megaláztatásuk, meghurcolásuk, jogaik, életlehetőségeik elvétele, megszorítása ellen szólaltak fel, ha éppen megszólaltak. Tudomásul kellene venni sohasem laknak jól, nem fogják abbahagyni, előbb-utóbb mindenki sorra kerül. Csak közösen lehet ezt az ámokfutást megállítani!
A fenti idézet teljesen:
Pastor Martin Niemöller (1892–1984): "Először eljöttek a zsidókért, nem szóltam, mert nem voltam zsidó. Aztán eljöttek a kommunistákért, nem szóltam, mert nem voltam kommunista. Aztán eljöttek a szocialistákért, nem szóltam, mert nem voltam szocialista. Aztán eljöttek a szakszervezetisekért, nem szóltam, mert nem voltam szakszervezetis. Aztán amikor értem jöttek, már senki sem maradt, hogy szóljon értem."

2017-es cikk:
Nyílt háborút indítottak Orbánék a civilek ellen

A kép az orbánista ámokfutás gúnyrajza


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése