2018. január 30., kedd

Lázár János és a közmunkások


Lázár János közölte, aki nem tud lakossági fórumot tartani, az annyit is ér.
A közmunkások például nem tartanak lakossági fórumot, így nem tudják elmondani mi a véleményük az Orbán család (papa, Ráhel lány, sógor, családi cimborák) milliós/milliárdos meggazdagodásáról, Mészáros Lőrinc gazdasági zsenialitásáról, aki saját szerény és szívhez szóló vallomása szerint okosabb Zuckenbergnél és nyilván még annyi másnál, mi jut ezek után hirtelenjében eszükbe a "kötélbarátságról", noha tudják nincs halálbüntetés az országban, mit gondoljanak Lázár János akkor még tízéves kisfiának 120 négyzetméteres, 60-70 millió forint értékű svábhegyi lakáshoz és 20 millió forint értékű mádi szőlőbirtokhoz jutásáról, vagy éppen Szíjjártó Péter "családi összefogásból" vásárolt 167 milliós dunakeszi-i ingatlanáról, és még annyi minden másról. Persze azt sem tudják elmondani lakossági fórum hiányában, mi a véleményük a háttérben szerényen meghúzódó, vagyonbevallása szerint feleségével közösen tulajdonolt 742.000.-forint megtakarításból az eladósorba került lányait saját lábra állítani készülő Orbán Viktor szerepéről.
Az MTI Fotóadatbankjában több millió fotó vár digitalizálásra, ez a feladat hosszú évek sziszifuszi munkájával jár. Korábban pályázatokon nyertünk el erre a feladatra forrást, mielőtt nyugdíjba mentem közmunkások számára biztosítottak támogatást. Eszembe nem jutott, hogy lopósak lennének, inkább sajnáltam, hogy milyen szerény fizetségért kénytelenek dolgozni. A legelképesztőbb végzettségűek voltak közöttük. Jónéhány széklábfaragó Michelangelo.
Nem tudom Lázár János "gondolkodása" milyen tényezők hatására torzult így el, az kevés, hogy csak egy népszerűnek, voksvadásznak hitt kijelentést kívánt tenni. Megjegyzem, gondolom nem tud róla - a szegénység nem egyenlő a lopással. Ez a rendtartó magyar falu egyik vastörvénye volt.
Nem szoktam a Magát Jobbiknak Nevező Pártra hivatkozni, de az ez ügyben tett reagálásuk szellemes volt. Ha igaza van Lázár Jánosnak, akkor Orbán Viktor. Mészáros Lőrinc, Lázár János, Rogán Antal és cimboráik alakítsanak közmunkás brigádokat, hátha így leszoktathatók a lopásról.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése