2018. január 23., kedd

Folytassák?

„Az a baj a világgal, hogy a bolondok és a fanatikusok mindig oly biztosak önmagukban, a bölcsebb emberek meg tele vannak kételyekkel.” - Bertrand Russell
Régi bánatom, hogy a választások nem elvek, ideák közötti vitákról, programok megmérettetéséről szólnak, nem arról akarnak meggyőzni miért jó egyik, vagy másik félnek az elképzelése a közös jövőnkről, illetve mennyivel jobb és célravezetőbb az övé a másikénál.
Az előrejelzések szerint a választásokon megint feltüzelt, harci tűzben égő magyar csapatok fognak küzdeni - a dolgok logikája szerint - ugyancsak harcias, nos kikkel, hát természetesen magyar csapatokkal. Mi ez a tömény politikai giccs? Már Mohács előtt is küzdöttek egymással a magyar csapatok, kicsit ki is vártak, aztán meg is lett mindennek az eredménye.
Vajon milyen gondolkodásmódra és lelkületre vall, ha valaki az Alcsút és Felcsút közötti örökrangadó évszázados törzsi, zsigeri, bundás indulatait akarja átültetni véglegesen mindannyiunk mindennapjaiba?
Még nem tudom, a Fidesz milyen plakátokkal szórja majd tele az országot, négy évvel ezelőtt ezekkel a figurákkal jelezték a folytatás - szerintük esedékes - szükségességét. A szereplők alig változtak, ha ez még egyáltalán lehetséges még rosszabb minőségű emberekkel álltak elő.




Folytassák?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése