2018. január 28., vasárnap

Újra a tiltott pártfinanszírozásról

A Fidesz újra és újra belefut a tiltott pártfinanszírozásba, most a jelenleg miniszterelnöki posztot betöltő személy akar megint pártpolitikai célú levelet küldeni a Soros Györggyel szembeni hadjárat részeként, a hajmeresztő "Stop Soros" törvénytervezetre hivatkozva közpénzen a választókhoz. Rogán miniszter bejelenti, az ő közpénzből finanszírozott hivatalának egyetlen feladata van, mi is lenne más, mint Orbán Viktor hatalomban tartása. Mit szól mindehhez az Állami Számvevőszék? Nyilván e bújtatott támogatások költségei könnyen számszerűsíthetők.
Lehetséges, az Állami Számvevőszék jelenleg erre nem ér rá, mert éppen a Fidesz korábbi tiltott pártfinanszírozásnak minősíthető ügyeit vizsgálja, mint például a Fidesz pártpolitikai céljait szolgáló, csak éppen a kormány által finanszírozott "Tájékoztató kampánynak", a kormány által kiírt népszavazásnak, vagy úgy nevezett "Nemzeti konzultációnak" hívott valamiket. De ebbe a kategóriába tartozik - szerintem - a közmédia eltorzítása, tv-k, rádiók, újságok megvásárlása és a Fidesz propagandájának a szolgálatába állítása is, kormányzati hátterű finanszírozással együtt, hogy a választások alkalmával le nem számlázott plakátokról és az álcivil szervezeteknek közvetve vagy közvetlenül juttatott százmilliókról már ne is beszéljünk. Nem is olyan régen Orbán pártelnök besegített a választási szerveknek, levelet írt a határon túli magyaroknak és regisztrációra, a választásokon való részvételre biztatta őket.
Legyünk naivak, ha az ÁSZ következetes, akkor ezt a százmilliárdos nagyságrendet is kitevő bújtatott támogatást mind felszámítja nekik.
Régóta tudjuk, a Fidesz mindig azzal támad másokat, amit a legnagyobb mértékben és a legellenszenvesebb formában éppen ő követ el!
Most például azzal álltak elő, Soros György dollármilliárdokat költ a magyarországi választási eredmények befolyásolására. Csak nem Putyinra és az ő készséges és önzetlen támogatására gondoltak?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése