2018. január 3., szerda

Inotai András: Itt szellemi népirtás folyik (interjú a zoom.hu-ról)

"-Kérem, ez egy tudatfertőzött társadalom!" fogalmazta meg már évekkel ezelőtt, miért is lesz itt hihetetlenül nehéz a normalitást visszaállítani. 

Nagyon szeretem az elemzéseit hallgatni, olvasni, csak nagyon ritkán van rá alkalmam, csak úgy, mint Békesi Lászlóét. Újra és újra eszembe jut, tényleg ilyen gazdagok vagyunk? Megvagyunk az ilyen felkészültségű szakemberek tudása nélkül? Vagy ilyen erősek vagyunk, szándékosan adunk újabb és újabb előnyt más országoknak?



"...a magyar – történelmi tapasztalatok alapján – valóban nem egy összetartó társadalom. Nem akarom azt mondani, hogy ez sajátos és csak ránk jellemző néplélek, és nincs példa hasonlóra. Ezzel azonban még nem lenne olyan nagy baj. Az a probléma, hogy a társadalom mérgezését, gyűlöletre nevelését, felelőtlen uszítását különböző vélt vagy akár valós ellenségek ellen a világ fejlettebb részén tudatosan senki nem csinálja. A most kormányon ülők között pedig senki nem néz egy kicsit messzebbre. Vegyük az éppen aktuális migráns-kérdést. Ha én gyűlöletkampányt folytatok most, tudja-e valaki, hogy mi lehet annak a következménye a jövőben. Egy biztos, idővel a gyűlölet tárgya megváltozik, a gyűlölet viszont marad..."
"...Különösen kicsi és a világgazdasági folyamatokba alapvetően beágyazott országok esetében, hogy versenyképesek maradjanak. Az innováció ugyanis nem technológiai és nem is gazdasági természetű, hanem társadalmi kategória.
Alapvető kérdés, hogy egy társadalom mennyire alkalmas arra, hogy a XXI. század felgyorsult világában helyt tudjon állni. Magyarország ebből a szempontból nemcsak mélyen a negatív tartományban van, de a kormányzat népbutító intézkedései és propagandája tudatosan és felelőtlenül rombolja – és több területen már szét is rombolta – a sikeres alkalmazkodás pilléreit.
Az innovatív társadalom ugyanis nyitott, nem zárt. Szolidáris és nem gyűlölködő. Együttműködő, s nem mesterségesen polarizáló, fragmentáló. Jövőorientált és nem a nem mindig „dicső múltba” menekülő. Felkészült a változásokra, kihívásokra, aktívan alkalmazkodik, nem pedig rettegésben, félelemben, bizonytalanságban, folyamatosan keltett mesterséges veszélyhelyzetben él és fogyasztja egyre korlátozottabb fizikai, anyagi és szellemi tartalékait. Itt megjegyezném, hogy a globalizációnak természetszerűleg része a polarizáció, de egyetlen kormányt nem ismerek a magyaron kívül, amelyik tudatosan, saját intézkedéseivel ezt még erősítené is. Ezt mindenhol, még a nagyon korlátozott erőforrásokkal rendelkező válság sújtotta országokban is megpróbálják fékezni. Itthon meg rátesznek egy lapáttal.
Gyűlölködő embereket kreálnak, és ezzel párhuzamosan csinálnak négymillió súlyosan nélkülöző, szegény embert.
Valóban ez a cél? Mert ha igen, akkor itt valami nagyon, nagyon félrement.
Ezekkel ugyanis azt üzeni a magát népnemzeti, kereszténykonzervatívnak mondó kormány, hogy pusztuljon el négymillió magyar – már bocsánat –, és elleszünk mi hatmillióan is. Ez lenne a nagy nemzeti idea? Mert ha én összerakom a kormányzati politika számos elemét, akkor azt látom, hogy a döntések bizony ebbe az irányba mutatnak. Ez több mint felelőtlenség, ez a színtiszta nemzetgyilkosság".
(önkényesen kiragadott részletek az interjúból)


Inotai András: Itt szellemi népirtás folyik
Elképesztő mértékben cinikus és antiszociális a kormánypárt viselkedése – mondja a Zoom.hu-nak adott interjújában Inotai András. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése