2018. január 21., vasárnap

Nem vállalják a felelősséget

Az OLAF jelentések kapcsán imád az Orbán-kormányzat visszafele mutogatni, illetve ezt gondolják menekülő útnak.
A kormányzat felé irányuló kérdések között nem akar felmerülni a következő: az uniós támogatást nem automatikusan folyósítják, a beruházás befejeztével össze kell állítani egy elszámolást, amely valamennyi kiadási tételt tartalmaz, az azokat alátámasztó dokumentumokkal/bizonylatokkal együtt, ezt az elszámolást még itt Magyarországon auditáltatni kell, a kifogás alá kerülő tételeket pontosítani, igazolni kell vagy kivenni az elszámolásból, az EU felé ezek után lehet benyújtani az elszámolást, megjelölve benne a támogatás által érintett tételeket, egyúttal nyilatkozni kell arról, hogy az elszámolásban szereplő tételek a valóságnak megfelelnek, miután az elszámolást elfogadják a magyar fél hívja le az EU által megítélt támogatási összeget.
Több menetben kell tehát az EU támogatás igénybevétele előtt ellenőrizni az elszámolás hitelességét, indokoltságát. Vagy ennyire nem törődtek a kifizetésekkel, vagy olyan embereket vettek igénybe, akik nem értenek hozzá, vagy szándékosan próbálta meg a jelenlegi kormányzat félrevezetni az EU érintett szervezeteit. Mondjuk más ügyekben már kiderült mennyire nem éreznek felelősséget az EU-s források elköltéséért.
A fentiekben leírt elszámolási fázisok az elmúlt közel nyolc évben már kizárólag az orbán kormányzatot érintették, a támogatások lehívásáról is nekik kellett intézkedni! Talán akkor a felelősséget is vállalni kellene!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése