2018. január 1., hétfő

Andrea Vollauschek - Választási év elé

Andrea Vollauschek - 2017. december 30., 13:48 · 

"AMIT EGY SORSSZERÛ VÁLASZTÁSI ÉV FORDULÓJA ELÔTT MÉG MONDANI SZERETNÉK... (ez nem kevés)... 

A magyar nemzet tragédiája az egészséges egyedi (amit mindenhol máshol POLGÁRINAK neveznek) öntudat kifejlôdésének teljes hiánya. 
Ez alárendeltséghez, megalkuváshoz, beletörõdéshez, gyávasághoz, kishitüséghez, védtelenséghez, tehetetlenséghez, végülis teljes közönyösséghez és kiszolgáltatottsághoz vezet.

Ezt a mentalitást használják ki a cezarománikus populisták, a nagyvezér tipusok, azok, akik ellentétben a magát kétségbevonó néppel (lásd a himnuszunkat) öntúlértékeléssel és aggresszív hatalomvággyal, mérhetetlen arroganciával, szemérmetlen mohósággal, kriminális energiával, uralkodói allûrökkel rendelkeznek.

Míg a nép, ami ugye nem más, mint az egyedek, a polgárok (ami NEM egy jólszituált, finom, képzett réteg, hanem egyszerûen csak egy állam polgára) összessége nem tanulja meg azt, amit más népek a francia forradalom, a felvilágosodás korában már megtettek, ugyanis önmagát becsülni, éppúgy a szabadságot, az egyenlôséget, a testvériséget, ami mind részei az európai szellemnek, a demokrácia értékrendjének, amíg az egyedek nem RAGASZKODNAK a jogaikhoz, míg nem fogják fel, hogy négyévenként egyszer a saját kezükben tartják a demokrácia legerôsebb hatalmi eszközét, a SZAVAZATUKAT, amiknek MINDEGYIKE számít és lehet pont a döntô is, ami meghatározza azt a pártot, azt a politikai garnitúrát, akik a következô hosszú 4 évben személyesen az ô életkörülményeit fogják megszabni, amíg a választóPOLGÁROK nem tudatos, tárgyilagos, józan tények, érvek, konkrét pártprogramok, INDULATMENTES, NEM ÉRZELMI, hanem kizárólag RACIONÁLIS megfontolás és mérlegelés alapján döntenek a SAJÁT JÖVÔJÜKRÔL, addig a magyar népnek SEMMI SANSZA SINCS EGY TISZTESSÉGES, HUMÁNUS, ÉLHETÔ ÉLETRE!

Amilyen visszamaradott állapotban van a magyarok tudati fejlôdése, mentalitása, ítélôképessége, saját magával és a közösséggel szembeni felelôsségtudata, a világról alkotott képe, más nemzetekhez való viszonyulása, ebben a jelenlegi mentális állapotban, egy egyéni jövôkép nélkül, a jelenlegi globalizált világban, egy demokratikus értékrendre épült Európai Unióban képtelen megtalálni a helyét.

Amit végre fel KELL fognunk: Európában a politikusok kerekasztal mellett tárgyalnak egymással, (ahol a más véleményt képviselô fél józan ellenérvekkel szembesítendô politikai ellenfélnek minôsül, de soha nem dúvad indulatok mentén leküzdeni való ellenségnek, sôt egyenesen hazárulónak) civilizált vitastílus keretében keresnek összekötô elemeket, közös nevezôt, minden fél számára képviselhetô, elfogadható, kivitelezhetô, többségi érdeket szolgáló kompromisszumokat.

Talán a magyarok tudatába beágyazott politikuskép a hibás, amiért itt mindig csak politikusok kerülnek hatalomra, akik a politikát egy ringnek tartják, amiben egymást püfölik és fizikai brutalitással, csellel, csalással, szabályok semmibevételével padlóra küldik..

Ez a fajta politikus természetszerûen nem fogja tudni Magyarországot felzárkóztatni Európához. 
Itt van a kutya elásva!

Többet ésszel, mint erôvel. 
A jelenlegi, a hatalmával durván visszaélô, tébolyult háborús viziókba veszett, korrupt, közveszèlyt képzô, fasisztoid dikatúrába terelô kormánynak lenne itt alternatívája, ha ezt KOMOLYAN keresnénk. 
Ne bújjunk el a történelmünk során kialakult áldozati szerepünk, az istenadta mentalitásunra hivatkozással a felelôsség elôl, mert ez a passziv szerep ugyan begyakorolt, rutinos, kényelmes, de mérhetetlenül felelôtlen önmagunkkal és a gyerekeinkkel szemben! 
Aki áldozatnak véli magát, az áldozattá is válik, - EZ A MI TÖRTÉNELMI TANULSÁGUNK! Vonjunk le ebbôl végre valahára következtetéseket arra vonatkozóan, hogy mit KELL sürgôsen másképp csinálni, mint eddig mindig, arra, hogy ne álljunk újra és újra és újra a rossz oldalra, hogy ne döntsünk ismételten a saját elemi érdekeink ellen!!!

Nézzünk már körül a magyar politika tájképén, - józan, MEGOLDÁST KERESÔ, és nem mindent es mindenkit eleve kizáró, megszóló, elvetô, megvetô, rosszindulatú, vádaskodó szemekkel. Vegyük mércénként az emberi méltóságunk tiszteletét, a nekünk alanyi jogon járó vívmányokat, mint egyenlôség, szabad véleményképzés, jogállamiság, egyenlô hozzáférhetôség az oktatáshoz, szabad sajtóhoz, médiákhoz, szociális biztonsághoz, megkülönböztetés nélküli polgárjogokhoz. 
Legyen ez az értékrend a döntésünk kritériuma.

Mik az alternatívák?

- Adva van a Fidesz/KDNP - tarthatatlan.
- A neonáci Jobbik - a rasszista, antiszemita, idegengyûlölô, népnemzeti soviniszta, kisebbségeket kirekesztô elvei miatt elfogadhatatlan, egyébként is pestis helyett kolera nem alternativa, pláne nem a Fidesszel szemben, akivel nagyobb az azonosságuk, mint a különbözôségük. 
- Maradnak a demokratikus ellenzéki tábor pártjai. Több alternatíva nem áll rendelkezésre.

Maradjunk ezutóbbiaknál. 
Vegyük példának Karácsonyt, aki egy európai szintû és stílusú politikus, mint egyébként Gyurcsány, Bokros és Bajnai is voltak illetve vannak, és ha ezt a tipusú politikust keressük, biztos akad még pár több ilyen a demokratikus ellenzék táborában. Mindenki reklamálja az ellenzéket, pedig vannak, itt csupán a tömegek hiányoznak, akikben lenne elég ész és civil kurázsi melléjük állni és ütôképes politikai tényezôkké tenni ôket. 
Mert erre CSAK ÔK KÉPESEK, - A TÖMEGEK, A NÉP! Egy maréknyi politikus, egy párt magára hagyva csak egy üres burok, azt feltölteni csak a melléjük szegôdô tömeg tudja.

Felejtsük már el végre ezeket a végvári vitézeket, buzogánylengetô népnemzeti harcosokat, a gyûlöletkeltô uszítókat, a dühtôl tajtékzó karaktergyilkosokat, az Orbánokat, a Bayer Zsoltokat, ezt az egész aljas, gâtlástalan, korrupt, uszító, állandó harcban álló, önzô, manipuláló, autoritér politikustipust és merjünk végre egy kultivált, képzett, civilizált, nyugodtan, intelligensen érvelô, európai szellemû politikus mellé állni és pont egy ilyent hatalomra emelni a szavazatunkkal!

Merjünk végre európai magyarok lenni!

Ehhez kívánok minden honfitársamnak az ÚJ ÉVBEN erôt, elszántságot, áttekintést, civil kurázsit! 
BUÉK, Magyarország!"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése