2018. január 13., szombat

Hablaty Matyi nem változik

A fidesz Hablaty Matyija dörgedelmes tirádákban, élesen kikelt azon szervezetek ellen amelyek külföldről támogatást kapnak. Most éppen úgy gondolja, e támogatásokkal a donorok befolyásolni kívánják az érintett szervezeteket, mi több a magyar társadalmat. Ami talán nem is lenne probléma, ha nem fogalmaznának meg kritikát a kormányzattal szemben. Ebbéli véleménye mögé - megtudva aznapra jutó véleményét - a pártjának nevező valami is gyorsan felsorakozott.
A fidesz által vezetett kormányzati szervezet évek óta tízezer-milliárd forintos nagyságrendben kap támogatást külföldi szervezettől, az Európai Uniótól, és akkor a norvég és svájci alapokat nem is említettem. Gyanús, roppant módon gyanús! Vajon az önállóságát kérkedve, melldöngetve hangoztató kormányzatot miben akarják ezekkel a támogatásokkal befolyásolni? Egyenlőre úgy látszik, csak abban, nehogy Magyarországon is nyilvánvalóvá váljon gazdasági kormányzásuk és társadalomigazgatásuk teljes csődje.
Egyébként volt a 90-es években egy szervezet, amelyik meghirdette a Polgári Magyarország gondolatát. Az pedig nem létezik civilek, civil szervezetek nélkül. Valószínűleg ezt is, mint a többi fel- felröppenő, majd elhaló szólamukat, sohasem gondolták komolyan.
Megjegyzem, putyin Oroszországában sárga csillagként kell viselniük a külföldről is támogatott civil szervezeteknek, és a velük kapcsolatban álló szervezeteknek is a "külföldi ügynök" címkét. Az ezt elmulasztók pénzbüntetést kaphatnak, vezetőiket börtönnel is sújthatják. Ezt akarják itthon is? Hamarosan indul az Országgyűlés tavaszi ülésszaka, hozza putyin február 2.-án az aktuális éccákat és törvénytervezeteket?

2017-es írásom

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése