2018. január 5., péntek

Miért hazudik folyamatosan?

Megjegyzések

“Én sem hazudtam soha az embereknek” – mondta 2006. szeptemberében Orbán Viktor.

Orbán Viktor hazugságaiból készített összeállítást a 444.hu. Az első százas csomagot közre is adták:

1-50.

Szegény szerencsétlen, lehet, hogy szándékosan tényleg sohasem hazudott. Csak mindig az adott pillanatnak akart megfelelni, a hatalmi szenvedélyének kielégítése érdekében folytatott állandó voksvadászat vitte rá, hogy ne is törődjön bizonyos kérdésekben mit is mondott korábban. A morális belső üresség, a semmiféle értékrendet nem tartalmazó, kiszáradt, zörgő hüvelyű szélfújta lézengő ritter éne miatt lett egy egyre gyorsabban forgó, egyre fülsiketítőbben csikorgó rozsdás szélkakas. Nem is gondol rá, a környezete meg nem meri figyelmeztetni, hogy emlékszünk arra miket is mondott korábban, hogy változott meg egy-egy kérdésben gyökeresen álláspontja.

https://444.hu/2017/11/03/orban-viktor-100-hazugsaga

-.-

Ezért fogják egyszer a hívei kitörni a nyakát. Amikor azt mondta, ő még sohasem hazudott, azt nem lehetett másképp értelmezni, mint halvány fogalma sincs mit is beszélt korábban, úgy gondolja, mindig az adott helyzetnek, az adott pillanatnak megfelelően alakíthatja mondókáját. Ha ő nem emlékszik rá mit tett, mit mondott, tegyük meg neki azt a szívességet, hogy mi is naponta lobotómiát követünk el magunkon. De hát ezt nem lehet! Mindig lesz valaki, aki emlékezni fog zavaros hablatyolásaira, és arra a tenger sok ellentmondásra, amit képes ez a figura produkálni. A végtelenségig nem csinálhatja az állandó köpönyegforgatást, az egyre gyorsuló sebességgel forgó rozsdás szélkakas nyikorgása mind több embernek lesz elviselhetetlen hangzavar.

Nem lehet tegnap Horthyt simogatni, bundás indulatokat előhozó médiakampányt folytatni, ma meg előállni azzal, fátylat rá, megigazultam. Teljességgel hiteltelen minden szava, minden cselekedete hosszú évek óta. Pont a szélsőség, amelyiknek olyan hévvel próbál udvarolni, fogja ezt neki a legkevésbé elfelejteni és megbocsátani.

Vajon mire készül Netanjahu távozása és a vizes VB befejezése után?

megjegyzem: „Magyarország zéró toleranciát hirdet az antiszemitizmussal szemben” - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel közös budapesti sajtótájékoztatóján, majd hozzátette: „Magyarország bűnt követett el, amikor a második világháborúban nem védte meg zsidó állampolgárait.” . állítólag a második mondat nem szerepel az MTI tudósításában. Ez mire jó?! Saját magától is fordulni fog, ez a természete.


-.-

Hallottam néhány hosszabb interjút vele, nagyon világos fejű, felkészült valakinek tartom. Orbánék ámokfutása hogy nem tűnt fel neki, érthetetlen. Egyszer már királykodott az 1998-2002-es ciklusban, már akkor egyértelműen minden kiderült a kóros és a káros hajlamairól. Én 1988-ban a az első szárszói találkozón találkoztam vele először, mindenről tudtunk vitatkozni, mindenben meg tudtunk egyezni, amíg ő meg nem jelent (jött egy fideszes csoporttal), onnan kezdve semmit nem volt hajlandó hagyni, végigbeszéljünk, az égvilágon mindenbe belekötött, fellélegeztünk, amikor elmentek. Teljesen 1989. június 16.-án mondtam le róla, hazudott, nem tartotta be amiben az ellenzéki szervezetek megállapodtak, így akart némi dicsőséghez jutni, így akarta a saját "bátorságát" bizonyítani, csak a botorságát sikerült.

2014-ben a Fidesz egyszavas "Folytatjuk programját hallva, írtam erre egy rövid összeállítást. Ezeket és még annyi minden mást tudomásul lehetett venni és 2014-ben újra az Orbán vezette Fideszre szavazni?! Miben bízott?

Ne folytassa miniszterelnök úr!
Folytatjuk! Mit?
Orbán Viktor a Fidesz választási programjaként szerényen csak annyit jegyzett meg: „Folytatni szeretnénk!”
Igen, folytatni, de mit?
Újabb azeri baltás gyilkos kiadatását?
Az állampolgárok megmaradt megtakarításainak az elvonását?
A polgári és személyi szabadságjogok újabb csökkentését?
A választások tisztaságának elvétele után, azok szabadságának is a megszüntetését?
A politikai ellenfelek démonizálását?
Az igazságszolgáltatás kormányzati felügyelet alá helyezését?
A visszamenőleges törvénykezés, a jogbizonytalanság folytatását?
További menetelést vissza a már a történelem süllyesztőjébe került múltba?
A hírszolgáltatás teljes körű központosítását?
A még „talpon maradt” független médiumok megszüntetését?
A kultúra, a művészet, a történelem teljes átírását?
A kiszolgáltatottság további növelését?
A kisebbségek másodrangú állampolgárként való kezelését?
Az ország diplomáciai kapcsolatainak további sorvasztását?
A harci készültség fokozását, a „harcot csakazértis” totálissá tételét?
Az ázsiai államokkal való versenyképesség eléréséhez a munkajövedelmek újabb megkurtítását?
A Paks3 szerződés megkötését?
A nemzetközi partnercégek végleges elüldözését?
Az adórendszer teljes szétzilálását, az ad hoc állami dézsma bevezetésével?
A pénzügyi szféra további ellehetetlenítését?
A beruházási ráta további szűkítését?
A negatív gazdasági növekedés általánossá tételét?
A gazdasági szféra teljes államosítását?
A pártkatonák, a cimborák teljes kistafírozását?
A közpénzből építtetett felcsúti stadion mintájára az alcsúti stadion létrehozását?
Mészáros Lőrinc leggazdagabb magyar vállalkozóvá segítését?
A közszféra beruházásai teljes körének Simicska Lajos érdekeltségi körébe helyezését?
....és a sort szinte vég nélkül folytathatnánk!

-.-

A tébolyult hatalmi gőgnek és a féktelen, parvenü nagyravágyásnak semmi sem drága. Minden mindegy, semmiért sem kár, csak a futballista segédedzői képesítést szerzett, kiöregedett, negyedosztályú focista alcsútról a királyi várba költözhessen!
http://mno.hu/grund/hazudott-a-miniszterelnokseg-elpusztultak-az-iratok-1383077

-.-

Az Ember Aki Sohasem Hazudott ma már nincs egyedül, mint kiderült a horror-bohóc Trump ugyanilyen, ő még magyarázattal is szolgált. Nem hazudik csak "alternatív tényekkel" ismerteti meg a közvéleményt. Ha csak úgy nem?!

Ezek szerint van a valóság, és van az alternatív valóság, szerintük a kettő között az égvilágon semmi különbség nincsen, csak pillanatnyi szeszélyük dönti el éppen melyikben vannak. Vagy azt mondják, hogy a világ kizárólag az ő tudatukban létezik, vagy folyamatosan módosult tudatállapotban vannak, ezért az állandó keveredés.

-.-

Nekem nem voltak illúzióim vele kapcsolatban. Már az 1988-as SZárszói találkozón bemutatkozott összeférhetetlenségből, értetlenségből. Az 1989. június 16.-i beszéde végképp kiábrándító volt, hazudott, nem tartotta be a megállapodást, kizárólag saját népszerűség szerzése volt az érdekes számára, már akkor is.

-.-



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése