2018. január 24., szerda

Botrányos megemlékezés

Az ATV riportjában Osztie Zoltán a következőket mondta: "Nyilvánvaló, hogy ezt sokkal előbb elkezdtük idén is szervezni, és akkor még föl sem vetődött annak a ténye, hogy ugyanerre a napra esik majd az auschwitzi tábor fölszabadításának az évfordulója. De hát magától értetődő, hogy mi őértük, az áldozatokért, az auschwitzi áldozatokért és ugyanúgy, ahogy szoktuk Kormányzó úrért, illetve Ilona asszonyért is imádkozunk."

Elég zavaros ez a magyarázkodás! Az auschwitzi-tábor felszabadítása nem most lesz, hanem 1945. január 27.-én volt, azóta ennek az évfordulója minden évben pont január 27.-ére esik. Ez az esemény tényként ismert és nem "felvetődő" valami.

A "megemlékezés" január 24.-én kapott nyilvánosságot, az "idén sokkal előbb kezdtük szervezni", nem volt idő a sokkal előbbre.

Az Osztie család egy tagja - azt hiszem éppen Osztie Zoltán fia - volt az MDF-ben a "Magyar út körök" alapítóinak egyike, majd Csurka István vezényletével átvonultak a MIÉP-be.

És ugyanez közölte velem, amikor Debreczeni József-et védelmembe vettem a Csurka cikk kapcsán kialakult vitában: "Ezek a patkányok mikor takarodnak el innen!" (mármint az MDF-ből) Gondolom, ezt hívta vitakultúrának.

Rájuk is mondta egy ismerősöm, mintha a történelem alatt éltek volna az elmúlt évtizedekben, semmit nem tanultak és semmit nem értettek meg a világból.


ATV videó:
Botrányos megemlékezés
http://www.atv.hu/videok/video-20180124-botranyos-megemlekezes

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése