2018. január 5., péntek

A nagy kisajátító

Puskás Ferenc halálakor körülbelül 200 millió forintot kértek a temetés költségeire, amit a kormányzat 1-2 napon belül a család rendelkezésére bocsátott. Majd, sejthetjük kinek a bíztatására, a pénzt biztosító Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt megkérték ne vegyen részt a temetésen. A temetés "díszvendége" Orbán Viktor volt.
Ezután gyorsított ütemben megindult Puskás Ferenc emlékének kisajátítása. Létrejött, hol máshol, mint Felcsúton egy a nevét viselő "fociakadémia", múzeum, Puskás díj, amivel nemzetközi futballeseményekre lehet meghívást kierőszakolni.
Mit is mondott Orbán Viktor 1989-ben a Hősök terén a Nagy Imre koporsója mellett álló szocialistákról, többek közt Pozsgay Imréről is - "...ők azok, akik szerencsehozó talizmánként dörzsölődnek Nagy Imre koporsójához...".
Orbán Viktor is talált magának - reményei szerint - szerencsehozó talizmánt, Puskás Ferenc személyében, bár személyes labdarúgó kvalitásai nem indokolják ezt. Nem véletlen, hogy Puskás Ferenc halála után lépett elő a legenda kisajátításának igényével. Még az is lehet segít neki a talizmán, és szakképesítése szerint futball-segédedző lesz egyszer belőle.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése