2018. január 10., szerda

Miért ennyire fantáziátlanok?

Már nem tudnak újat kitalálni, a Norvég alap után egy évvel ezelőtt indították hadjáratukat a civil szervezetek ellen. Nem értik a társadalmat, nem tudják, hogy a politika, a közélet finomszövetét a civil szervezetek jelentik. A politikai szervezetek, pártok ezekkel együtt, az ő támogatásukkal tudnak értékes és eredményes munkát végezni, mi több - mint a demokrácia kis műhelyeiből - innen emelkedhetnek ki az igazi politikusok.
A Fidesz abban bízik, hogy a 2018-as országgyűlési választásokat is megnyeri, ami hihetetlen zavart okozna a demokratikus politikai szervezetek között, hosszú ideig tartana a vádaskodás, az önvád, a választópolgárok részéről a demokratikus pártok hibáztatása. Ekkor megint - mint 2010 és 2014 között - helyzetbe kerülhetnének a civil szervezetek. Ennek elébe kell vágni!
Soros György hosszú ideje folyó démonizálása - a Fidesz szerint - alkalmat ad az ő általa is támogatott, vagy csak egyszerűen közösségi feladatokat ellátó civil szervezetekkel szembeni ellenérzés felkeltésére. Egyszerű árukapcsolás az egész. Az egyikről ártó szándékkal hitetett fantazmagóriákat hirtelen ráhúzzák a másikra. Innen már csak egy lépés - gondolják - és el lehet lehetetleníteni bármilyen társadalmi kezdeményezés támogatottságát. Miért is kellene bárkinek is a közös jövőnkről gondolkodni, annak érdekében cselekedni, ha egyszer a Kedves Vezető mindent tud, és ő és a társai szűk kis csoportja képviselik - elgondolásuk szerint - az egész magyarságot.
Ott tartunk, hogy ma talán nem lehetne egy Szegényeket Támogató Alapot (SZETA) sem létrehozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése