2018. március 10., szombat

A címadásról

A Klubrádiónak /is/ oda kellene figyelnie, egyes híreknek milyen címet adnak.
Csütörtökön egész nap az hangzott el a hírekben, hogy "Váratlanul felmentették a hódmezővásárhelyi aljegyzőt"
Hirtelen egy kép jelenik meg előttem, az aljegyző szorgalmasan tevékenykedik az irodájában, bízva az újonnan megválasztott polgármester együttműködési ígéretében, a Tiborcz ügy aktáit és Lázár János ebbéli tevékenységének dokumentációját már összegyűjtötte, most éppen a várost terhelő négymilliárdos hitel iratait rendezgeti, és próbál valamilyen magyarázatot kigondolni, vajon miért is mondhatták korábban, egyáltalán nincs tartozása az önkormányzatnak, hogyan is érték el a kormányzati tilalom ellenére a hitelek felvételét, elegendő lesz-e a Fidesz frakció nem túl nagy pénzügyi szakértelemről árulkodó magyarázkodása, kérem szépen ez nem is hitel, csak törlesztőrészlet. Lehet benne valami, hiszen ő maga is vásárlási hitel felvétele után csak a részletfizetési csekkekkel szembesült. Míg ilyen szorgalmasan tevékenykedik és a város érdekében -
legalább utólag - a közjón morfondál, hirtelen nyílik az ajtó, küldönc jő, s lihegve átad egy váratlan felmentést tartalmazó levelet. Ez az eljárás tényleg felháborító, például akkor, ha igaz lenne.
Közben szép lassan kiderül, az aljegyző a polgármester megválasztását követően három, azaz 3 napig maradt hivatalában, majd betegállományba ment. Ennyi idő arra sem volt elegendő, hogy a választás eredménye jogerőre emelkedjen, az új polgármester elfoglalhassa hivatalát. Majd az aljegyző közli a polgármesterrel, hogy őneki más vágya sincs, mint a nyugdíjba menetel, egyébként szívesen dolgozna a köz érdekében, úgy hat hónap múlva, amikor már nem egészen egy év van hátra a következő önkormányzati választásokig. Ennyi odaadás láttán és hallatán megegyeztek a munkaviszony megszüntetéséről.
Az ominózus hír címét talán úgy kellett volna megfogalmazni: "Felmentését kérte a hódmezővásárhelyi aljegyző"

-.-

Tartalmilag azért van különbség a két cím között!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése