2018. március 30., péntek

A nagy védelmező

Vitatkoznak a bóherek, kié az igazi csodarabbi. Az egyik az alábbi történettel állt elő:
Az ő rabbijuk megelégelte a városukban folyó sok bűnt és igazságtalanságot, és hirtelen haragjában azt kiáltotta: - Földig omoljon össze ez a város!
Majd az jutott eszébe, így néhány ártatlan is elpusztulhat, ezért felemelte a kezét és ezt kiáltotta: - Épüljön fel újra ez a város!
Értetlenkednek a többiek, mi ebben a csoda?
- Nem látjátok? Áll a város!
Orbán Viktor is így védi meg az országot. Zavaros vizionálásában - ő maga nyilatkozta: mindig volt egy kis skizofrén hajlamom - összeomlik a bevándorlók miatt az ország, hogy ez a valóságban még sem történik meg, az kizárólag és egyedül az ő érdeme. Így "védi" nagy hangzavarral az országot.
Igen csak labilis lábakon állhat az ő kulturális identitása, ha azt gondolja, néhány ezer, vagy akár néhány tízezer menedéket kereső hatására összeomlik Magyarország kultúrája, amiről ő azt se tudja micsoda is lehet az.
Kíváncsi vagyok, azok akik beállnak az ő védelmére, akik elhiszik a végső összeomlással való rémisztgetését, azok milyen kulturális alapon állhatnak, valójában mennyire elkötelezett az ő magyar nemzethez való kötődésük?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése