2018. március 28., szerda

A martalócok bátorsága

Kérem, ne értsen félre senki, szeretem ezt a képet. Természetesen nem a fiatal hölgy elleni erőszak miatt - sajnálom ami vele történt, dúl bennem a harag és a tehetetlenség -, éppen ellenkezőleg. Számomra a kép azt mondja, milyen hihetetlen ereje van valakinek, aki szívében a szabadságot, az emberi jogok szeretetét hordozza, hogy csak négy tetőtől -talpig beöltözött és felfegyverkezett martalóc mer szembeszállni vele.
Egy évvel ezelőtti megjegyzésem:
"Tüntetések két országban, ahol nem ismerik a "szépelgő, emberjogi handabandát" (idézet forrása: Orbán Viktor az illiberális - szabadságnélküli - állam építője).
Akik kimentek, azt mondták: “ ha már egyébként is börtön az egész ország, akkor már mindegy, hogy le is tartóztatnak-e”.
Hazánkban a fideszes politikai szereplők egy ideje, gyorsuló ütemben, egymásra licitálva nevezik hablatnynak, a “való élettel szemben álló”, groteszk eszmének az emberi jogokat, amik az akadályai annak, hogy a dolgokat jó erős kézzel el lehessen intézni. Szét akarják zilálni teljesen a társadalmat összetartó, sokszor láthatatlan hajszálérrendszert.
Micsoda erőt feltételeznek a civilekről, ha úgy gondolják egy ilyen törékeny, konszolidált külsejű, csinos kis hölgy elhurcolásához négy tagbaszakadt rendőr szükséges. Jó ezt tudni! Diktátorok, jó lesz vigyázni!"



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése