2018. március 16., péntek

Napjaink forradalma elmaradt

A diákok Március 15.-i demonstrációja után néhány százan úgy gondolták, a Nemzeti Múzeumhoz mennek, elmondják a Nemzeti Dalt és felolvassák az ő 12 pontjukat, ja és "Ó idők, ó erkölcsök!" lengetni kívánták a Magyar mellett az Európai Unió zászlaját is.
A békésen sétáló menetet rendőrök kísérték, akik a Nemzeti Múzeumig el nem árulták volna, hogy valami titkos megbízatással rendelkeznek. Majd a Nemzeti Múzeumtól távozó mintegy százötven fős csoportot, és több újságírót hirtelen körülvettek és elkezdték igazoltatni őket.
Megjelent előttem Petőfi és az egyetemi ifjúság, amint annak idején a Nemzeti Múzeumtól a 12 pont elfogadását sürgetendő a városházához tartanak, hirtelen felbukkan a közlekedési rendészet,mindenkit igazoltat és elmarasztal jogosulatlan úttesthasználat miatt, majd a járdán utat nyitva egyenként haza engedik őket. A forradalom a közlekedési szabályok be nem tartása miatt elmarad.
A helytartótanács elnökének, Zichy Ferencnek ilyen remek akció nem jutott az eszébe, ő aznap Táncsics Mihály szabadon bocsátásával volt elfoglalva. Ebből is látszik mennyit fejlődött azóta a mi kis világunk, mire is vagyunk képesek, ha magunkra maradunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése