2018. március 12., hétfő

Az EU-t választom!

A Fidesz szeretné, ha Magyarország kikerülne az Európai Unióból. Annyi bátorságuk persze nincs, hogy ezzel kiálljanak a hazai ország-világ elé. Nem, ők úgy gondolják bőven elegendő, ha utálatossá teszik Magyarországot az európai népek előtt.
Előbb-utóbb csak megunják a közös feladatokat vállalók, ha egy izgága társuk folyamatosan gátolja az együttműködést, a különféle kérdésekben való előrehaladást. Ráadásul a segítségként kapott támogatásokat ésszerűtlenül használja fel, egy jó részét államilag irányított és jogszabályokkal támogatott csatornákon eltünteti, a zavaros ügyleteket nem vizsgálja ki, a bűnösekben felhívás ellenére sem indít nyomozást.
Ha ez nem lenne elegendő, akkor bevetünk egy a Fidesz Ifjú Gárdájában nevelkedett külügyminisztert, aki igen egyszerű, mondhatni dichotómikus/kétosztatú világképpel rendelkezik, mint a kisgyerekek csokoládé jó - nemcsokoládé nemjó, Fidesz jó, nemFidesz nemjó. Első bemutatkozása óta ezt hangoztatja - Orbán Viktornak ez így éppen megfelelő - és most egy ideje a világot képeszti el eme nem túlságosan rétegezett világlátásával. Mindenféle diplomáciai érzék és szakismeret nélkül gazemberez le és mocskol bárkit a világon.
Most erősítést is kapott, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vonult ki Bécsbe, amúgy barátilag odarondítani az utca kellős közepére. Majd közli, olyan jók a kapcsolataink a sógorokkal, hogy azt semmi sem tudja elrontani. Csak azt nem értem, ha valaki a határok fontosságáról papol, az miért áll neki a határokat feszegetni? De. talán értem, csak éppen nem tetszik ami lappang bokruknak megette.
Volt idő, amikor - többek között - a Rubik-kockával hívta fel magára Magyarország a világ figyelmét, ma az Orbán-kormány korrupciós ügyeivel, demokrácia ellenességével, az illiberális (szabadságnélküli) állam építésével, idegenellenességével. Mindkettő szimbóluma valaminek, mindkettő jellemzi az országunkat, egymás mellé téve ezt is, azt is rossz érzetünk támad mit üzenünk magunkról, és merre tartunk.
Én a Rubik-kockát és az Uniót választom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése