2018. március 15., csütörtök

A vita elől rettegve menekülőről

A választási vita és egyáltalán bármilyen nyílt vita, még a stúdióbeszélgetések, interjúk és kinyilatkozásmentes sajtótájékoztatók elől menekülő beszédéből:

"...Nem érvelnek, hanem cenzúráznak, nem vívnak, hanem csípnek, rúgnak, harapnak, és a gyűlölet magvait szórják szét, amerre csak járnak. Mi szelíd és derűs emberek vagyunk, de nem vagyunk se vakok, se balekok. A választás után természetesen elégtételt fogunk venni, erkölcsi politikai és jogi elégtételt is…."

A szópárbajt másképp vitának nevezik, ettől ő úgy fél, mint ördög a tömjénfüsttől. Talán attól retteg, kiderül nincs programja, nincs mondanivalója, nincsenek előrevivő, önálló gondolatai, nincs egyáltalán semmije, amit érvekkel meg tudna védeni. Pláne ha nem bújhat, ki tudja, kik által előre megírt, papírkái sáncai mögé.

Persze tudni kell ehhez, hogy a Fidesz és az ő Hablaty Matyija azzal szokott vádolni másokat, amit ők szoktak elkövetni.

Március 15.-e megalázása is az ő nevéhez fűződik. 2002-ben ő mondta, hogy, aki a Fideszre szavaz, az a választásokig hordja a kokárdát, így ünnepelve a választásokat. Ebből lett egy jó adag sandaság, az emberek egy része elkezdte egymást figyelni, hordja-e a másik a kokárdát. Ezt a patront akkor még ki lehetett volna lőni, azzal, hogy mondjuk a többi párt is erre biztatja a híveit.

Személyesen ő mekkora magvetője a gyűlöletnek, az emberek megosztásának, egymás ellen hergelésének, abba belekezdeni is reménytelen vállalkozás, és ezek felidézése is hihetetlen lelki terhet jelentene. Csak "...lerakódik, mint a guanó, keményen, vastagon...".

A jelenleg hivatalban lévő miniszterelnök fenyegetőzése, hogy a választási ellenfeleiken elégtételt kívánnak venni, nyilván mert merészeltek velük szemben elindulni egy szabadnak mondott választáson, nos erre nincs mit mondani. Legfeljebb annyit, a választásokon a híveitől most már egy nyílt diktatúra bevezetéséhez kér felhatalmazást.

Láthatná pedig, Szlovákia és Szlovénia miniszterelnökei utat mutatnak számára is. Ők a korrupciós botrányok következményei miatt lemondtak, számára is ez az egyetlen lehetőség maradt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése