2018. március 26., hétfő

Orbán megadja a tiszteletet?!

Orbán - "mindig megadjuk a nőknek kijáró tiszteletet, sőt, többet is, mint ami kijár."
Azt mondja, amit megadnak, az több,mint ami járna. Tehát nyugodtan adhatnak ezentúl kevesebbet is. Mégis mennyit? Út a csillagos mély!
Talán a kényszeredetten alázatoskodó, művi meghajlásokat és az ezekkel járó demonstratív kézcsókokat mégsem kellene a nők iránti tisztelet nonpluszultrájaként elkönyvelni.
A Fideszben a nőket övező, tomboló tisztelet, az egyébként kijárónál több adásának szép példája a frakcióban elvétve csellengő nők száma, a kormányzat gyakorlatilag teljeskörű nőmentesítése, a nők "méltó" helyének és szerepének a Fidesz általi többszöri megfogalmazása és hangoztatása, a nőverés nyomainak vak komondorra fogása, vagy az, hogy a 2011-ben elfogadott, a fideszes kormányzat által 2014-ben aláírt Isztambuli Egyezményt, amely a nők elleni erőszak és a családon belüli erőszak megelőzését és felszámolását célozza, az Orbán-kormány a mai napig nem ratifikálta, ami nélkül nem válik jogilag is kötelezővé Magyarországon is az egyezmény. Talán a hazai elfogadás meglepetés akar lenni, hiszen a ratifikálás előkészítése a témában aktív, az áldozatok valóságát és a nemzetközi jog gyakorlatot is ismerő nőjogi szervezetek nélkül zajlik. Vagy ez is csak a Fidesznek a nők iránti, a kijárón túli "tiszteletét" jellemzi.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése