2018. március 22., csütörtök

Kiterjesztett győzteskompenzáció?

A Fidesz a győzteskompenzáció intézményének a kiterjesztését szeretné.
Eddig az egyéni országgyűlési képviselőjelölteknél vezették be azt, hogy nem elegendő zsákmány számukra a mandátum megszerzése, hanem a győztesre szavazók és a második helyezett közti szavazatok száma is a töredék szavazatok közé kerül, újabb mandátumokat generálva.
Orbán Viktor most azt hirdeti, választási győzelmük esetén a szabad választásokon induló politikai ellenfeleiken és azok támogatóin is elégtételt fognak venni. Nem tudom, mire ez a fenyegetőzés, miért nem lenne megfelelő elégtétel a választási győzelem valaki/k/nek?
Megmutatja ez a handabandázás a Fidesz és zavaros beszédű Hablaty Matyijának a gondolkodásmódját, Vae Victis, azaz Jaj, a legyőzöttnek! Hallottuk már Orbán Viktortól - "Én a politikában azt tanultam meg, ha alkalmad nyílik, akkor az ellenségedet (nem ellenfeledet!) meg kell semmisíteni!" - ennyit tanult meg és nem mást!
Amit eddig is művelt, azt most lényegesen kiterjesztettebben csinálná, nem akarja kihasználatlanul hagyni az országszerte épített betonszarkofágjait, a jelenleg üresen tátongó stadionokat.
Mára a hatalomvágy, a hatalmi téboly, a hatalom megtartásának őrült akarása teljesen szétzilálta eddig sem a belső harmóniájáról híres "személyiségét". El kell engedni őkelmét pihenni, bár megnyugodni úgysem tudna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése