2018. október 5., péntek

Arrogáns Tóni és a helikopteres barterezés


Echter István frissítette az állapotát.
Arrogáns Tóni igazán nem az a figura, aki egy szó említést is érdemelne, sem a teljesítménye, sem emberi minősége - finoman szólva is - nem megfelelő képet mutat, tevékenységének iránya pedig valahol a Nirvánába vezet. Mondjuk, ő azzal védekezik, csak gondolkodás, feltétel és kritika nélkül követi orbánt, de ezt azért nem tekintem érdemnek.
A barter ügyletek természetét nem árt tisztázni. A barter áru- vagy szolgáltatáscserét jelent, pénzmozgás nélkül. Nem nagyon szeretjük, korábbi munkám során sem nagyon szerettük, mert nem egyenértékek kerülnek be egy ilyen csereügyletbe. Nehéz pontosan beárazni ezeket a tételeket, ha pedig meg lehet határozni a pontos árukat, akkor meg minek ebbe belebonyolódni. Egyre többször lehetett felfedezni olyan bartereket, ahol az ellenszolgáltatás semmit sem érő volt. Az egészet lefedték ezzel a virtuális elszámolással. Sokan azért bonyolódnak be barterügyletekbe, mert úgy gondolják ezzel az ÁFA fizetést el lehet kerülni - természetesen az érvényes jogszabályok alapján nem -, de ziher ami ziher alapon sokszor már kölcsönös számlázás sem készül erről. Persze így a cég teljesítménye sem a valós képet mutatja.
Arrogáns Tóni esetében milyen barterügyletről beszélhetünk? Ő jelenleg miniszteri beosztásban van, mivel tudhat ő csereügyletelni? Politikai befolyással? Kedvező pályázati elbírálással? Uniós támogatási pénzek "testreszabásával"? Mit ajánlhat fel ő ellenszolgáltatásként, végső soron a mi nevünkben, a mi pénzünk terhére egy kis helikopteres furikázásért?


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése