2018. október 5., péntek

Nem értem


Nem értem!
Dr. Székely László szívsebészt rövid úton elbocsátották. Az előzményekből annyi állt össze nekem, hogy szívműtét közben megsérült a páciens mellimplantátuma, hívott egy plasztikai sebészt, kicserélték egy újra, és visszazárták a mellkasát. Ebből szinte egy "kettő az egyben" ügyet csináltak az elbocsátás indokaként. Véleményem szerint, a doktor úr nem akarta, hogy a hölgynek rövid időn belül még egy műtéte legyen, az altatás is elég kockázatos tud lenni önmagában is, ezért döntött az azonnali korrekció mellett. Ideje sem lett az esetet megmagyarázni, az ő beosztása lett az egészségügy harcias, szavakban való "rendbetételének" egyik áldozata. A másik, valós áldozat pár nappal később az a férfi beteg volt, akinek a kórelőzménye a nagy felfordulásban elkallódott. A doktor úr produkálta az emlékeztetőt, amiről a kórház vezetése nagyon nem akar tudni. Belenyúltak hatalmi szóval egy működő rendszerbe, otrombaságuk, meggondolatlanságuk egy ember életébe került. Úgy emlékszem az egészségügyi reformnál még a vizitdíj bevezetésekor eltévedt egy mentő, és a szállított beteg a késedelem miatt meghalt, Ennek az esetnek az égvilágon semmi köze nem volt a vizitdíj bevezetéséhez, Hódmezővásárhely akkori polgármestere, bizonyos Lázár János mégis tömeggyűlést hívott össze a város főterén, ahol belekukorékolta a nagyvilágba, íme megvan az egészségügyi reform első áldozata. A fideszes-kormányzat felelőtlenségének, a Született Miniszterelnök általános alkalmatlanságának csak az egészségügyben már hány áldozata volt?
és ezt sem:
Ukrajnában nem engedélyezett a kettős állampolgárság, ami mégis van azt tűrik, úgy csinálnak, mintha nem tudnának róla.
A magyar kormány úgy viselkedik, mintha Kárpátalja is az ő felségterülete lenne (a román nacionalisták hergelését már évek óta elképedve nézem), és magyar állampolgárságot, magyar útleveleket osztogat, sokan vitatják, hogy vajon a magyar törvények szerint jogosultaknak, érdemi ellenőrzést folytatnak-e, vagy csak úgy boldognak és boldogtalannak, aki éppen arra jár és kéri. És akkor már az illető jogosult lesz a magyarországi szociális- és egészségügyi ellátásokra, valamint a sokat vitatott, rendkívül rossz hírű, járadékfizetés nélküli, bemondásos alapon megállapított nyugdíjra.
Azért ők is érzik, itt valami nincs rendben. A magyar konzul ugyanis - a videó tanúsága szerint - közli a megjelentekkel, ne mutogassák az ukrán/magyar határon a frissen megszerzett dokumentumaikat. Az osztrák/magyar és a további határokon, már nyilván ilyen kíváncsi akadékoskodókkal nem találkoznak. Az útrakelők többségével majd az EU-nak lesz gondja, a sokat szidott Brüsszel ezért is foghatja a fejét..
Az ukránok felháborodnak az eseten, Ártó Peti a disztingvált diplomáciai modoráról ismert külügyér a tőle már megismert, de nem megszokott stílusban nekik esik, kölcsönös retorziókat emleget, az ukránok elfogadhatatlan jogsértését, valamint Ukrajna NATO és EU-s csatlakozásának magyar vétóját emlegeti újra és újra. Ezt a nyelvtörvény óta hangoztatják és alkalmazzák, sikerült is elérni, hogy a napokban az ukrán nyelvből való vizsgatételhez kössék az ukrán állampolgárságot. Előbb-utóbb kapunk néhány tízezer kiutasított magyar menekültet Ukrajnából, az állampolgársághoz kötő nyelvtörvény ürügyén az oroszok is felhorgadnak Ukrajnában is, Oroszországban is, de jó lesz! Végre történik valami! De én ezt továbbra sem értem!

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése