2018. október 12., péntek

Engem nem sért!


A Külügyminisztérium már megint kedvenc időtöltésével múlatta a napot, most éppen az ukrán nagykövetet kérették be egy kis bokáztatásra, ugyan mondaná meg, miért reagálnak nacionalista válasszal a nacionalista kezdeményezésekre. Volt már ennél kevesebbért is kukoricára térdepeltetés.
Zoran Milanovic volt horvát miniszterelnök korábban azt mondta, Magyarország miniszterelnöke „aktív kommunista, majd liberális volt, mindenből egy kicsit”.
Ártó Peti ex-bohócügyi államtitkár (Orbán Viktor szíves közlése alapján), a Gondolatmentes Ember fenti kijelentésre bekérette a horvát nagykövetet - éppen külügyminiszteri rangban pózolt, úgy gondolta megteheti -, és közölte vele, hogy ezzel megsértették Magyarországot.
Engem egy percig sem sértett, hogy Orbán Viktor KISZ titkár volt, nincs abban önmagában semmi baj, az sem, hogy egy ideig liberálisnak mutatta magát, majd a jelmezkölcsönzőből polgári és konzervatív ruházatba öltözött, egy ideje pedig a szélsőjobboldallal menetel. Egy embernek ez a kesze-kuszasága, nyilvánvaló értékrendnélkülisége miért sértene engem? Orbán világéletében ösztönösen cselekedett, mint a krokodilok a meleg vér irányába mozdult, mindig azt leste honnan lehet a legolcsóbban, akár a legalpáribb eszközökkel a legtöbb szavazathoz jutni, elnézést a hasonlatért a krokodiloktól.
A gond az, hogy ez az ember, ezzel az alkattal és megnyilvánulásokkal a mai napig jelentős támogatást tudhat maga mögött. Ennyiben felelősek vagyunk mindannyian az ő pozícióban maradásáért.
Illyés Gyula írja a "Versek egy népfira" című kétsorosában:
"Azt, hogy a nép fia vagy, igazolnod, sejh, ma nem azzal
Kellene: honnan jössz, - azzal, ecsém: hova mész!"
Orbánról nem tudjuk honnan jön, és egyre gyorsabban pörgő, egyre jobban csikorgó berozsdásodott szélkakasságát látva és hallva, nem tudhatjuk azt sem hova megy!
Hozzászólások
Echter István Csikorgó vagy nyikorgó? Inkább csikorgó!
Kezelés
Válasz2 napja
Hajnalka Kristály Vasárnap, okt.14-én, 16 h. Kossuth tér!
Kezelés
Válasz2 napja
Viktoria Csora A szélkakasnál legalább abból lehet következtetni a mozgására, ha látjuk merről fúj a szél. De egy ilyen dühös kiskakasnál, amelyik azt képzeli, ő fújja a szelet, végképp feladhatunk minden józan észre alapozott gondolkodást és következtetéseket. Az egyetlen használható szellemi termék a kappanleves receptje.
Kezelés
Echter István Igen, és ahhoz egy Karinthy Frigyes által kifejlesztett barométer éppen elegendő. Ez mint tudjuk, egy szögből és egy spárgából áll, például, ha lobog a spárga, akkor fúj a szél, és akkor jogos is a szélkakas elmozdulása.
Kezelés
Válasz1 napja


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése