2018. október 5., péntek

Köztéri pénzégetés - 20017


Mielőtt az úgy nevezett "Soros-terv"-ről bárki - újból milliárdok köztéri elégetésével - úgy nevezett "Nemzeti konzultációt" akarna rendezni, először is
- bocsássa rendelkezésünkre a "Soros-terv" dokumentumának másolati példányát,
- adja meg a "Soros-terv" pontos címét, angolul és magyarul, az internetes kereshetőség érdekében,
- nevezze meg azt a testületet, amelyik a "Soros-terv"-et elfogadta,
- adja meg az elfogadó határozat számát,
- nevezze meg a "Soros-terv" területi és időbeli hatályát,
- bocsássa rendelkezésünkre a "Soros-terv" végrehajtására kidolgozott és életbe léptetett joganyagot.
Sajátosan gondolkodik a Fidesz, nem következetes, és észre sem veszi.
Amikor ők hoznak valami jogszabályt, akkor a tervezet ellen tiltakozókat azzal szerelik le, mi ez a felháborodás, majd akkor lehet hozzászólni, amikor az már el lesz fogadva.
Most egy olyan "terv" ellen kívánják mozgósítani az országot, amely nincs kidolgozva, nincs előterjesztve, ezek következtében az elfogadásáról sem döntött senki, és érvényben sincs.
Hozzászólások
Budahazy Katalin Echter István, nem akarod ezt egy peticióban beadni. Boldogan aláírnák az enberek. A facebook mozgósítható lenne.
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
Válasz51 hete
Echter István Futó József - "Nos, akkor a hivatkozások. Persze ez nem egy formális terv, hanem személyes javaslatok, mégha Soros is tervnek nevezi. Az EU (miniszterelnöki Tanácsa és a Bizottság) nem ezt követi, hanem amit ők jónak tartanak, és ha van benne, amit jónak tartanak, akkor azt beemelik az EU döntésekbe. Sorosnak nincs semmi nyomásgyakorló ereje az EU-ra -de meghallgatják.
2015: http://www.marketwatch.com/.../george-soros-heres-my-plan
2016 április: https://www.socialeurope.eu/bringing-europes-migration...

Utóbbiban már nem egy millió, hanem csak évi 3-500e menekült befogadásáról beszél. Ugyanakkor azt is javasolja, hogy az erőforrások nagy részét a gócpontok környékére kell elkölteni, hogy a menekülteket emberi körülmények között ott lehessen tartani. Ellenzi a kötelező kvótát. Egy közös európai határőrség felálítását is javasolja. Az első kivételével ezek az Orbán kormánynak is tetszetős javaslatok. Ami még nem emészthető a kormánynak, az a 15eEUR/fő költés 2 évig (nem egyszerűen kézbe adott "segély", mert ez az egészségi állapotukra, lakhatásukra, oktatásukra költött pénzt is tartalmazza), és az Európai Menekültügynökség felállítása, ami pedig megfontolandó javaslat, ha nem is feltétlenül támogatandó. Szóval nem fekete-fehér kérdésről, hanem komolyan, hecckampány nélkül átgondolandó, elemezni érdemes javaslatokról van szó. És ha a kormány tényleg az emberek véleményére kíváncsi, és nem politikai nyerészkedésből folytatott hecckampányt akar , akkor korrekt tájékoztatás, pro és kontra érvek felsorakoztatása, nyílt viták lefolytatása után rendeljen egy szuperreprezentatív nagy mintán, nem eltorzított, pontosan megfogalmazott, nem a választ sugalló kérdéseket tartalmazó közvélemyénykutatást. Ez korrekteb képet ad és kb. 100-ad annyi pénzbe kerül.
Kezelés
MARKETWATCH.COM
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
VálaszElőnézet eltávolítása51 hete


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése