2018. október 28., vasárnap

Nemes elkülönültség az EU-ban


3 évvel ezelőtt
Echter István megosztotta Bauer Tamás jegyzetét.
2015. október 27., 4:30
https://www.facebook.com/echter.istvan/posts/10200922869949301

Miután a bejelentett magyarországi általános visszautasítással és a kerítésnek álcázott "fallal" sikerült orbánnak a többszörösére növelnie az Európába tartó menekültáradatot, az elmúlt hétvégén kijelentette, ő csak megfigyelőként vesz részt a menekültügyi csúcson. Európa problémája őt és kormányát nem érinti. Bíztam benne ennek a "nemes elkülönültség" hangoztatásának azért nagyobb visszhangja lesz itthon is.
Bauer Tamás írásával - most is - teljes mértékben egyetértek!

Bauer Tamás közzétett egy jegyzetet.

https://www.facebook.com/notes/bauer-tam%C3%A1s/orb%C3%A1n-diadala/1032186053468586/
Egy neves német újságíró, Hans-Ulrich Jörges elutazott Szlovéniába és Horvátországba, megnézte, hogy milyen helyzetben vannak ott a menekültek, majd vasárnap este egy tévés vitaműsorban elmondta: abból, ahogy ott a menekültekkel bánnak – és ahogy Magyarországon bántak velük–, csak arra következtethet, hogy az Európai Unió csak gazdasági szövetség, közös értékekről szó sincs. Egy sor országot tévedésből vettek fel az Európai Unióba, nekik csak a pénz kellett – elsősorban a németek pénze –, semmi más.
Igaza van. Mi azonban ne felejtsük el: ezt a helyzetet mindenekelőtt Orbán Viktor hozta létre. Orbán és emberei – Szijjártó külügyminiszter, Kovács szóvivő, Kósa frakcióvezető és a többiek – azzal dicsekednek, hogy ők megvédik Európa határát, felépítették a kerítést a szerb és horvát határon, miért nem teszik ezt a többiek is. Ahelyett, hogy elfogadták volna, hogy a menekülteket arányosan osszák el az Unió országai között, egyetlen menekültet sem akarnak befogadni, áttolták őket a szomszédokhoz. Görögországtól várták volna, hogy ne engedje be őket Törökországból, sőt azt is felajánlották, hogy részt vesznek Görögország határainak védelmében. Ugyan mivel? A dunai és balatoni flottával? Merthogy tizenötezer kilométer tengerpartról van szó. A görögök, a macedónok és a szerbek átengedték a menekülteket – de legalább átutazókként beengedték. Orbán volt az első és mindeddig az egyetlen, aki kinyilvánította és keresztül is vitte, hogy senkit nem enged be. Mi több, azt is elutasította, hogy a kvóták alapján bárkit beengedjen. Igaza van Jörgesnek, az európai értékközösséget mondta fel Orbán. És most diadalmasan azt mondja, hogy kövesse őt egész Európa.
Aki nézi az M1, a kormánytévé adásait, azt hallja, hogy Németországban is sokan bírálják Merkel befogadó politikáját. Igaz. Csakhogy ott is, és más nyugati országokban is csak arról van szó, hogy már olyan sok a menekült, hogy nem tudják őket elszállásolni és ellátni, és ezért kellene megfékezni az áradatot. Azt az érvelést, hogy a muzulmán menekültek Európa kultúráját, a keresztény értékvilágot fenyegetik, csak a PEGIDA, az idegenellenes mozgalom szónokaitól halljuk Németországban, a parlamenti pártok, a helyi polgármesterek – pártállástól függetlenül – csak a nagy menekülttömeg miatti nehézségekre hivatkoznak, a kulturális különbség nem kerül szóba. Csak a visegrádi országok politikusai érvelnek Orbán módjára, Nyugaton csak az idegenellenes szélsőjobb.
Orbán eddig csak Magyarországot tudta szellemi és erkölcsi értelemben tönkretenni. Jó úton van afelé, hogy valamelyest Európát is tönkretegye. Ez az ő diadala.





Echter István Vannak más, kézzel fogható eredményei is az orbáni "politikának"!
http://nepszava.hu/cikk/1074270
Kezelés
TetszikTovábbi reakciók megjelenítése
VálaszElőnézet eltávolítása3 éve
xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése