2018. október 12., péntek

Ne ismétlődjön!




Már négy éve megszabadulhattunk volna Tarlós Istvántól, ha az MSZP akkori elnöke Tóbiás Dödölle nem siet kéretlenül a segítségére. 2019-ben Orbán Viktor nem bízza majd a főpolgármesteri választást a véletlenre.
Tóbiás Dödölle már Falus Ferenc esetében a splendid isolation-t választotta, jelölésekor nem jött haza a szabadságáról, majd többször is arra hivatkozott, hogy neki az ország több ezer településének ügyével kell foglalkoznia, ezek között Budapest csak az egyik, nyilván a nem túl jelentősek közé sorolta. Talán egyszer terveztek egy közös sajtótájékoztatót, de azt is lemondták. Persze, az igazsághoz hozzátartozik, hogy Falus Ferenc nem volt megfelelő jelölt, de nem ez volt ennek az igencsak disztingváltan kényes politikai ízlésű úrnak a problémája, hanem, hogy az Együtt-PM-é volt.
Az ellenzék esélyese végül is - Falus Ferencnek az önkormányzati választásokat megelőző két héttel történő visszalépése után - Bokros Lajos lett.
Máig meggyőződésem, esélye lett volna leváltani Tarlós Istvánt, ha legalább két héttel korábban visszalép Falus Ferenc és ha Tóbiás Dödölle nem jajveszékeli tele nem csak Budapestet, de az egész országot, itt a világ vége, nincs a baloldalnak jelöltje, nem tudnak a szocialistákok kire szavazni.
Bokros Lajos ekkor 4-5% körüli szintről indult, és az önkormányzati választáson - két hét alatt lendületbe jőve - 36,04%-ra jött fel (Tarlós 49,06%-al nyert végül). Szerintem, egészen más lehetett volna az eredmény, ha korábban jön létre ez az összefogás, és nem lehet tudni Dödöllének hány MSZP-s szavazót sikerült elbizonytalanítania, vélhetően elég sokat. Persze az ebben akkorra már gyakorlatot szerzett LMP és az MLP is "besegített" az akkori eredménybe, végső soron weimari adatok születtek, a kényelmes fideszes újrázás biztosításával.
Vajon tanult-e ebből az esetből valaki, kap-e Karácsony Gergely megfelelő háttértámogatást, vagy bénán nézhetjük megint a választási eredményeket, a sikertelen jelöltek között epeömléses megnyilvánulásairól ismertté vált Puzsér Róberttel, az új üdvöskével, aki ezt még nem próbálta Gy. Németh Erzsébettel, vagy az MSZP örökös főpolgármesterjelöltjével a váratlan ötleteiről elhíresült, és a Fővárosi Önkormányzatban a pofozózsák szerepét játszó Horváth Csabával?
Hozzászólások
Echter István
arlós nem tudott volna a segítségük nékül így triumfálni, vagy egyáltalán triumfálni. A Józsefvárosban gyakorlatilag meg sem mutatták magukat a demokratikus pártok helyi szervezetei. A Ferencvárosban 1,32%-al veszített Gegesi Ferenc, az LMP itt 4,48%-ot vitt el a demokratikus oldal jelöltjétől.
168 Óra
No hiszen! Orbán már megint nagyot mondott. Tarlós győzelmét ünnepleve szimpatizánsaik előtt úgy fogalmazott: "Magyarország győzött, győzött az összefogás, az együttműködés és az egység. Alulmaradt a békétlenség, a széthúzás, a cinizmus és a reménytelenség".
Viktor! Milyen egység?
Nincs annál nagyobb baj, mint amikor egy politikus a saját propagandáját elhiszi.
Echter István A 2014-es józsefvárosi választásról:

Ilyen önkormányzati választás még nem volt, nem találtam már a jelölőíveket se közterületen, nem lehetett tudni kik a jelöltek, mert a demokratikus pártok nevét viselő helyi szervezetek nem értesítettek erről, ha n
incs pénz a választásra, akkor az utcán kellett volna hangosbeszélőkkel járni és tudatni kik a jelöltek és mit akarnak. Én annak idején személyesen jártam hetekig a választókörzetet, csináltam saját szóróanyagokat is, ha fénymásolva is, de voltak, amiken üzenni lehetett.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4604234439185&set=a.2598409614818&type=3
Kezelés
Echter István
Önkormányzati választás - csak elszántaknak!
Józsefvárosban - úgy tűnik - a demokratikus pártok átengedték az önkormányzati választásokon a terepet a létrás embernek. A település jelenlegi polgármestere indíttatva érezte magát a Köztársaság tér átnevezésekor, hogy kivonszoljon egy nagy létrát a térre, és saját két kis kezével húzza át, érvénytelenítse a "Köztársaság" szót.
A MIÉP-es indíttatású Kocsis Máté persze azt nyilatkozta, hogy az MSZP székházat akarta megfúrni, és észre sem vette a Magát Jobbiknak Nevező és gyanús orosz és arab forrásokból finanszírozott párt - ők voltak a névváltoztatás kezdeményezői - nos ezek eszközévé vált. Persze, mondhatják, mi a baj II. János Pál pápával, természetesen semmi, csak éppen ehhez a térhez - ott éltem több mint 20 évig - nem volt semmilyen kapcsolata. És persze kérdezhetjük az előbbi felvetés apropóján - mi baj volt a Köztársasággal?
Lehet, Kocsis Máté már hallott a Kedves Vezetőtől a szabadságnélküli (illiberális) állam koncepciójáról, és csak ennek akart megfelelni, egy kicsit elébe menni az eseményeknek.
Mindegy is mit gondolt, mi motíválta, a tény, hogy személyes ügyévé tette a "Köztársaság" szó nyilvános érvénytelenítését elegendő kellett volna legyen a demokratikus pártok hatékony összefogására.
Gyakorlatilag nem volt kampány a kerületben, szerintem a választópolgárok nagy része a szavazófülkében tudja meg kik a képviselőjelöltek az ő választókerületében, hacsak nem annyira elszánt, hogy megnézze a választás.hu oldalon. Igaz, ott a néven, jelölő szervezeten, a regisztráció idején kívül mást nem tudhat meg. Pedig most lehetett volna igazán programokat írni, hiszen a legalapvetőbb demokratikus jogok visszaállítása nagyon is időszerű feladat mindannyiunk számára!
Erzsébet Ágnes Szilágyi Karácsony túl jó ennek az országnak,ezt láttuk a választásokon😏pedig a mostani PM-s kollégáival, meg Kunhalmival sztem nagyot tudnának alkotni!
Kezelés
Válasz2 napja
Jenő Kaltenbach Csak ismètelni tudom magam, a pártok olyanok mint az ország, se nem jobbak, se nem rosszabbak. Ez egy szètesett, orientációt vesztett, morális csődben lèvő kompország.
Kezelés
Echter István "Tudatfertőzött társadalom!" (Inotai András)
Kezelés
Válasz2 napja
Anna Madarász Madarász Nem kell kavarni azt a bizonyost. Karácsony Gergely alkalmas, mellette lehet gyülekezni, Tarlós meg menjen a tarlóra bárányt legeltetni és törődjön az unokáival, ne vegye el a fiatalok elől a feladatot.
Kezelés
Válasz2 napja
Echter István Konok Péter - "- Pista?
- Alázatos szolgája, miniszterelnök úr!
- Pista, magunk között vagyunk így a telefonban, meg a GRU, nem kell ilyen formálisnak lenned. Csak ne nyald meg a kagylót, az elég; mármint nem miattam, hanem a GRU miatt... 

- Szervusz, Viktor! 
- Ennél viszont azért kicsit lehetnél formálisabb. Nem loptunk együtt birkatrágyát! 
- Alázatos szolgája, miniszterelnök úr!
- Na, ugye? Megtaláljuk mi az arany középutat. Szóval, azért hívlak: akarsz megint indulni a főpolgármesteri székért?
- Akarok...?
- Ezt most kérdezed, vagy mondod?
- Kérdezzem, vagy mondjam, miniszterelnök úr?"
Kezelés
Válasz2 napja

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése