2018. október 15., hétfő

E föld befogad?




A hajléktalanokkal szembeni újabb intézkedésüket mindannyiunk szégyenévé és közös bűnévé teszik.
Milyen beteg agy találhatta ki, hogy a kis vagyontárgyaik mellett a személyes emlékeiket (családi fotó, levelek...) is elégethetik? Olyan dolgokat, amikkel az ő saját kis életükbe, egyáltalán a létbe kapaszkodhatnak. Ha már minden kapcsot elveszejtettek velük, ha már "minden egész eltörött", akkor jöjjön a minél gyorsabb zuhanás a semmibe, a végtelen űrbe?
És igazolni akarván azt a mondást, "az ember akkor boldog, ha nyíltan lehet gonosz", az eddig is embertelen jogszabályt az utolsó pillanatban úgy módosították, hogy kártérítéssel sem élhetnek a nekik okozott vagyoni és nem vagyoni sérelemért. Meddig akarnak még elmenni?
Azt az embert, aki ilyen elvetemültségeket talál ki az államigazgatásban, mindenféle programozott létszámleépítéstől függetlenül azonnal meneszteni kellene, pszichiátriai kezelés alkalmazása mellett, nehogy máshol más gonoszságot kövessen el. Nekünk az EU-s és Norvég-alapos pályázatokban kötelező volt - vállalati szinten - a "Jó kormányzás" rubrikára is kitalálni valamit, hát ez nem az. És nem csak e szörnyűségek kitalálóival van gond, hanem azoknak is komoly mentális problémáik vannak, akik ezt felvállalják. Egy ilyen ügy nem más, mint egy újabb kormányzati alkalmatlansági bizonyítvány.
Régi jelszó a Fidesznél: "Hajléktalanok, menjetek haza!" Milyen haza vár reájuk, milyen sorsot szánnak nekik? "...E föld befogad, mint a persely..."

Lovas Zoltán
...és holnaputántól bűnözővé nyilvánítanak sok ezer, tán pár tízezer embertársunkat. Nekik nem elég, hogy az ág is húzza őket, hétfőtől automatikusan bűnözővé lesznek. Ez a hatalom gonosz. Embertelen. Gyáván a leggyengébbekbe rúg még egyet. Pedig tudhatnák ennek az elátkozott országnak a mai urai, hogy mindenkiből válhat hajléktalan. Mindenkiből. Még belőlük is...
Hozzászólások
Echter István Kertesi Gábor - " “olyan erőközpontot hoztunk létre, ahol reményeink szerint hősök születnek és nőnek fel.” - mondta ma a felcsúti Übermensch. ... Aki Untermensch, az meg pusztuljon. 

Azért van abban valami sorsszerű, hogy épp október 15-re tervezik
 a budapesti Grossaktion-t."

"Inkább égjen el a gyerek fényképe is, de kompromisszumot nem kötnek. Ezt is meghosszabítják Bicskéig, kerül, amibe kerül. Megmutatják, ki az úr a házban. Ahogy ebből a mentalitásból a családban egyenes út vezet a gyerek és a feleség veréséig, úgy vezet ez a mentalitás társadalmi méretekben a fizikai erőszakhoz."
Kezelés
Echter István Megjegyzem, október 15.-e volt a nyilas hatalomátvétel napja.
Kezelés
Echter István Lévai Júlia Míra - "Elképesztő, ahogy egyre nyíltabban egybeesik a testkultusz, sportkultusz és hőskultusz az elesettek földbe döngölésével. De talán most már az a jobb, ha minél egyértelműbb lesz ez a dolog, mert ha itthon nem is esik le a tantusz, de az EU-ban annál inkább, és hátha az egyszer csak hatással lesz az itthoni agyakra is."
Kezelés
Válasz1 napja
Echter István Kaczvinszky Barbara - " A fájdalom mellé a félelmet is beleégették a tekintetekbe.

Szombat este zsúfolt a város, nagy a zaj, és nem csupán a közöny kacag hangosan.


A tömegben szinte láthatatlanul bolyonganak a fedél nélküliek. Csak az látja őket, aki látni akarja a valóságot. 
A nincstelenek nesztelenül, lehajtott fejjel, de immáron kisebb szatyrokkal igyekeznek belesimulni a színes forgatagba. A tömeg arctalanná tesz, és az ő arcukra is alig kíváncsi valaki. Arra sem, mit ettek tegnap, vagy ma, arra sem, hogy ettek-e egyáltalán valamit. Nem számít az sem, lesz-e fedél a fejük felett, vagy valahol egy járdán, vagy rejtett kapualjban kartonpapír a fekhelyük. 

Könnyebb félretenni a lelkiismeretet, egyszerűbb nem létezőnek tekinteni őket, mert belőlük nem várható politikai bázis, konc, haszon. Tükrök ők, ennek a kornak a tükrei.

Az utolsó fedél nélküli ember akivel az este találkoztam, egy idős bácsi volt. Ő is, mint mindegyikük akivel az elmúlt időszakban találkoztam, tudja mi vár rá. Ez a bácsi is fél. Retteg. A kérdéseimre csak nézett, bólogatott, majd elsírta magát. Csak annyit mondott, hogy neki már jó, mert úgy sincs sok hátra. Remegő kézzel fogta a szendvicset, az almát, meg a cigit, amit kapott. 

Búcsúzóul megöleltem. A járókelők nem figyeltek ránk. Elvesztünk a tömegben."
Kezelés
Válasz1 napja
Ágnes Spolarich Ezzel majdnem arra buzdítják őket, hogy akasszák fel magukat, ha már mindenüket elveszik....... nem tudom elhinni...
Kezelés

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése