2018. október 3., szerda

Orbáni interjú - változatok!


Orbáni interjú a menekültekről / menekülőkről, a rászorultaknak adott segítségről - pontosított változat, így teljes a kép:
„Tudja, az mégsem járható út, hogy Európa minden jó szándéka ellenére magára akarja venni a világ összes baját, és azt képzeli magáról, hogy képes azt megoldani. Ezt egyenesen meg kell mondani, erre nem vagyunk képesek, vagy ha ezt tesszük, teszünk erre egy kísérletet, akkor összezúzzuk azt az életformát, az életünknek azokat a kereteit, értékeit, erősségeit, amelyet az elmúlt néhány száz évben, Európában kiépítettünk. Tehát mi megdolgoztunk egy életformáért, megdolgoztunk egy életszínvonalért, a szabadságért is meg kellett dolgozni, ki kellett hordani a szabad élet feltételeit, hogy hogyan kell alakítani egymáshoz való kapcsolatainkat, az államrendszerünket, hogy közben a lehető legszabadabb módon élhessenek a polgáraink, ez több száz éves küzdelemnek az eredménye. Ha azt hisszük, hogy olyan terheket is el tudunk hordozni, amelyeket nem tudunk elhordozni, akkor mindazt, amit már elértünk, tönkre fogjuk tenni. Tehát nem segíteni fogunk azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak, hanem még a saját gyerekeinket is megfosztjuk annak az életnek az esélyétől, amiért mi, a szüleink meg a nagyszüleink olyan sokat dolgoztak Európában.”
majd így folytatta:
„Tudja, az mégsem járható út, hogy Európa minden jó szándéka ellenére magára akarja venni a kormányzásom elől százezerszámra menekülő magyarok összes baját, és azt képzeli magáról, hogy képes azt megoldani. Ezt egyenesen meg kell mondani, erre nem képes, vagy ha ezt teszi, tesz erre egy kísérletet, akkor összezúzza azt az életformát, az európai élet azokat a kereteit, értékeit, erősségeit, amelyet az elmúlt néhány száz évben, Európa kiépített. Tehát megdolgoztak egy életformáért, megdolgoztak egy életszínvonalért, a szabadságért is meg kellett dolgozni, ki kellett hordani a szabad élet feltételeit, hogy hogyan kell alakítani az egymáshoz való kapcsolatokat, a demokratikus államrendszert, hogy közben a lehető legszabadabb módon élhessenek az európai polgárok, ez több száz éves küzdelemnek az eredménye. Ha azt hiszik, hogy olyan terheket is el tudnak hordozni, amelyeket nem tudnak elhordozni, akkor mindazt, amit már elértek, tönkre fogják tenni. Tehát nem segítenek azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak, hanem még a saját gyerekeiket is megfosztják annak az életnek az esélyétől, amiért ők, a szüleik meg a nagyszüleik olyan sokat dolgoztak Európában.”
végül kitért erre is:
„Tudja, az mégsem járható út, hogy Európa minden jó szándéka ellenére magára akarja venni a gazdasági kormányzásom totális csődje miatt fejlesztési és más forrásokat nélkülöző magyarok összes baját, és azt képzeli magáról, hogy képes azt az európai adófizetők befizetéseiből származó támogatásokkal megoldani. Ezt egyenesen meg kell mondani, erre nem képes, vagy ha ezt teszi, tesz erre egy kísérletet, akkor összezúzza azt az életformát, az európai élet azokat a kereteit, értékeit, erősségeit, amelyet az elmúlt néhány száz évben, Európa kiépített. Tehát megdolgoztak egy életformáért, megdolgoztak egy életszínvonalért, a szabadságért is meg kellett dolgozni, ki kellett hordani a szabad élet feltételeit, hogy hogyan kell alakítani az egymáshoz való kapcsolatokat, a demokratikus államrendszert, hogy közben a lehető legszabadabb módon élhessenek az európai polgárok, ez több száz éves küzdelemnek az eredménye. Ha azt hiszik, hogy olyan terheket is el tudnak hordozni, amelyeket nem tudnak elhordozni, akkor mindazt, amit már elértek, tönkre fogják tenni. Tehát nem segítenek azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak, hanem még a saját gyerekeiket is megfosztják annak az életnek az esélyétől, amiért ők, a szüleik meg a nagyszüleik olyan sokat dolgoztak Európában.”

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése