2018. október 12., péntek

Önkormányzati választás - csak elszántaknak! - 2014



Önkormányzati választás - csak elszántaknak!
Józsefvárosban - úgy tűnik - a demokratikus pártok átengedték az önkormányzati választásokon a terepet a létrás embernek. A település jelenlegi polgármestere indíttatva érezte magát a Köztársaság tér átnevezésekor, hogy kivonszoljon egy nagy létrát a térre, és saját két kis kezével húzza át, érvénytelenítse a "Köztársaság" szót.
A MIÉP-es indíttatású Kocsis Máté persze azt nyilatkozta, hogy az MSZP székházat akarta megfúrni, és észre sem vette a Magát Jobbiknak Nevező és gyanús orosz és arab forrásokból finanszírozott párt - ők voltak a névváltoztatás kezdeményezői - nos ezek eszközévé vált. Persze, mondhatják, mi a baj II. János Pál pápával, természetesen semmi, csak éppen ehhez a térhez - ott éltem több mint 20 évig - nem volt semmilyen kapcsolata. És persze kérdezhetjük az előbbi felvetés apropóján - mi baj volt a Köztársasággal?
Lehet, Kocsis Máté már hallott a Kedves Vezetőtől a szabadságnélküli (illiberális) állam koncepciójáról, és csak ennek akart megfelelni, egy kicsit elébe menni az eseményeknek.
Mindegy is mit gondolt, mi motíválta, a tény, hogy személyes ügyévé tette a "Köztársaság" szó nyilvános érvénytelenítését elegendő kellett volna legyen a demokratikus pártok hatékony összefogására.
Gyakorlatilag nem volt kampány a kerületben, szerintem a választópolgárok nagy része a szavazófülkében tudja meg kik a képviselőjelöltek az ő választókerületében, hacsak nem annyira elszánt, hogy megnézze a választás.hu oldalon. Igaz, ott a néven, jelölő szervezeten, a regisztráció idején kívül mást nem tudhat meg. Pedig most lehetett volna igazán programokat írni, hiszen a legalapvetőbb demokratikus jogok visszaállítása nagyon is időszerű feladat mindannyiunk számára!
Hozzászólások
Echter István "...nézd a táltos törpét!..." - amikor a debreceni polgármester besegít a dalszövegírásba!
https://www.youtube.com/watch?v=Occ-mZB58II
Kezelés
Haász Erzsébet Nem gondolod, hogy saját maga cipelte a létrát? Én is sajnálom, hohy feltett kézzel indult az ellenzék a kerületben?
Kezelés
4 éve
Echter István Ilyen önkormányzati választás még nem volt, nem találtam már a jelölőíveket se közterületen, nem lehetett tudni kik a jelöltek, mert a demokratikus pártok nevét viselő helyi szervezetek nem értesítettek erről, ha nincs pénz a választásra, akkor az utcán kellett volna hangosbeszélőkkel járni és tudatni kik a jelöltek és mit akarnak. Én annak idején személyesen jártam hetekig a választókörzetet, csináltam saját szóróanyagokat is, ha fénymásolva is, de voltak, amiken üzenni lehetett.
Kezelés
4 éve
Echter István Lehet nem ő cipelte még a létrát sem, de fontosnak tartotta, hogy a "Köztársaság" szót személyesen húzhassa át!
Kezelés
4 éve

xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése