2019. február 28., csütörtök

Ártó Petit nem fogadták


Ártó Peti, ex-Bohócügyi Államtitkár (Orbán Viktor szíves közlése nyomán), A Gondolatmentes Ember - nálam ezt a megszólítást érdemelte ki.
Viszonylag igen egyszerű, dichotomikus világképpel rendelkezik, ahogy a kisgyerekek látják a világot, csokoládé jó, nemcsokoládé nemjó, őszerinte fidesz jó, nemfidesz nemjó. Korábban csak bennünket boldogított ezzel a képtelen és hihetetlen "tudásával", külügyminiszterré kinevezve, úgy érezte, megnyílt számára a nagyvilág, amit ő gondol a világról, azt mindenkivel a lehető legkeresetlenebb és legközönségesebb módon tudatnia kell.
Azt persze nem tudom, honnan veszi a bátorságot, hogy a kapott pofon után, bolhás kutyaként morogva, elítélően, szélsőségesen bevándorláspártinak és zöldnek minősítsen egy tartományi miniszterelnököt, mintha ezek a szavak önmagukban megvethetőek lennének. Igaz is, miért kapaszkodott korábban egy ilyen, általa mélyen elítélt emberrel való találkozó után? Nézzen már egy kicsit körül, más államok vezetőinek meg Magyarország nevében egy szélsőségesen idióta, demokráciaellenes, annak felszámolását meghírdető, minden közösségi értéket tagadó, nyíltan az illiberális (szabadságnélküli) államot építő, műveletlen, faragatlan modorú miniszterelnökkel kell tárgyalniuk. Nincs túl nagy gusztusuk hozzá, de időnként, mégis megteszik.



xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése