2019. február 28., csütörtök

Különféle időutazások




Állítólag Illyés Gyula mondogatta, ha ő visszarepülhetett volna az időben egy helikopterrel és egy fedélzeti géppuskával, mondjuk a muhi vagy a mohácsi csatamezőre, mennyire más kimenetelét tudta volna adni történelmünknek.
A Fidesz egy ilyen szelektív időutazás során a tatárdúlás, a törökvész után megakadályozta volna, hogy a bevándorláspárti erők benépesítsék a felperzselt országot, ahol milliókat mészároltak le és hurcoltak el szolgaságba örökre. A csodadoktor és vándorprédikátor Kásler miniszter a felvilágosodás eszméinek - mint szerinte minden jelenlegi bajunk okozóinak - a terjesztését akadályozta volna meg, elejét véve ezzel a nyelvújításnak is, a mai magyar nyelv kialakulásának, most például mindannyian németül beszélnénk és nem lenne része a magyar nyelv a multikulturális Európának. Mindezt természetesen szigorúan a sérthetetlen szuverenitás alapján.
Mindannyian - Orbán Viktor is - alkalmazhatjuk ezt a megszólítást - bevándorlótársam! Ez legalább igaz!
Persze, nem volt ez mindig így!
A Sargentini jelentést a "bevándorláspárti erők" ármányának minősítő, és az utóbbi négy évben mindenféle bevándorlást, migrációt, menekültekkel való emberséges álláspontot elutasító, jelenleg Magyarországon a miniszterelnöki posztot betöltő személy az alábbiakat is hangoztatta:
„Az elkövetkezendő öt évben Magyarországnak a gazdasági növekedés fenntartása érdekében több millió külföldi bevándorlót kell befogadnia, jelentette ki 2001-ben miniszterelnökként Orbán Viktor.”
A 2001. január 8-i írás (megjelent a Népszavában) szerint ezt az akkori kormányfő az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham) ebédjén mondta, hozzátette: ennek érdekében még a bevándorlási szabályokat is átgondolná.
A Fidesz 2013-as Migrációs Stratégiája szerint: „nemzetgazdasági, valamint demográfiai indokokból is szükséges élénkíteni az országba gazdasági céllal, keresőtevékenység folytatásával, valamint tudásalapú migráció érdekében beutazók körét és számát”.
2015-ben - a Nagy Lelki Fordulata előtt - az ENSZ-ben még világkvótát sürgetett és így beszélt:
„Ha nem lesz változás a jelenlegi trendekben, Európa destabilizálódni fog” - jósolta Orbán, majd az ENSZ vezetőjéhez fordult: „Ezen tények alapján arra sürgetem a Főtitkár urat, hogy kezdeményezzen tárgyalásokat e teher globális szintű megosztásáról. A nemzetközi politika minden fontosabb szereplőjének be kell fogadnia a migránsok egy részét egy világkvótarendszer részeként.”
A nemzetközi közösség előtt arról beszélt, „őszinte részvétet” érez azok iránt, akik „otthonuk elhagyása mellett döntöttek”. Szerinte a migránsok a saját kormányaik és a nemzetközi politika rossz döntései miatt szenvednek:
„A mi elhibázott, teljesíthetetlen várakozásokat keltő európai politikánk áldozatai.” "
Kíváncsi vagyok, mi történhetett a Változás Éjszakáján, vagy az egész érdektelen, teljességgel közömbös számára mikor, milyen előzmények után, mit beszél, ő maga meg se rezdült belé.
És arra is kíváncsi vagyok, a hívei miként élik meg ezeket a változásokat, mi zajlik le bennük, amikor egyik napról a másikra 180 fokos fordulatot kell végrehajtaniuk? Reggel ébredés után mernek-e még megszólalni, amíg nem ismerik meg aznapra érvényes véleményüket? Láthatjuk a kamerák, mikrofonok elől menekülő semmit sem képviselő képviselőket, akik rettegnek az önálló véleménynyilvánítástól.
A Fidesz hivatalos nyilatkozatai és jóváhagyott dokumentumai - nem először - ellentmondanak a korábbiaknak. Elveket nem lehet számon kérni rajtuk, kizárólag a napi hatalmi érdekeiket, a lelketlen voksvadászást szolgálják.
Saját maguknak meg tudják bocsátani, maguknak elnézik, ha módosul az álláspontjuk. Nem ragaszkodnak sem az emlékezéshez, sem a következetességhez.
Hozzászólások
  • Timea Balaskó Én úgy emlékszem, Putyinnal találkozott és ilyen lett. De lehet hogy tévedek.
    2
  • Ancsa Szöllösi ..már régen akarom mondani, h épp ideje lenne indulnod valahol függetlenként...mennék oda szavazni..
    • Echter István Köszönöm, kedves vagy, megtisztelő az észrevételed. 1990-tôl 1998-ig a Józsefvárosban voltam önkormányzati képviselő, majd még négy évig az Önkormányzat Költségvetési Bizottságát vezettem külsősként. Úgy érzem, ami mondanivalóm képviselőként volt, azt én már átadtam, más kérdés, egy idő után mi lett belőle.
      Még egyszer köszönöm
      Szeretettel

      István
      1
    Válasz írása...

  • Dancs Béla Mit jelent a tegnapi, politikai
    álláspont holnap?



xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése