2019. február 28., csütörtök

Csikorogja vagy nyikorogja?



Csikorogja vagy nyikorogja? Szerintem, inkább csikorogja!
Időnként nem akarnak az információk egymás mellé kerülni! A fidesz most rozsdás szélkakasként telecsikorogja majd az országot, hogy az ő áldozatos munkájuk révén kerültünk ki egy hitelminősítőnél a bóvli kategóriából. Ha ez még egyáltalán lehetséges, az eddiginél is elviselhetetlenebb lesz az önhittségük és a dölyfösségük!
A bóvli kategóriába 2011-12-ben sorolták Magyarországot a nemzetközi hitelminősítők. Talán még van, aki emlékszik erre az időszakra, akkor a fidesz volt kormányon.
Néhány éve nyilvánosságra került Orbán Viktornak a Bibó István szakkollégiumban elmondott "beszéde", amelyben bevallotta, hogy 2011-ben volt olyan helyzet, amikor órák választották el az országot a csődtől.
Igaz, kormányra kerülésük után nagyon gyorsan nekiestek az IMF-nek, később büszkén jelentették, "kipateroltuk őket az országból" (sajnálom, fideszéknél ez a stílus), rövid időn belül államosították a magánnyugdíjpénztári vagyon túlnyomó részét, a legkülönfélébb ágazati különadókat vetették ki, az egykulcsos személyi jövedelemadó bevezetésével a jobban kereső rétegek számára több száz milliárd forintot engedtek ki a költségvetésből, az egyéb huncfutságok százairól, az Alkotmány eltörléséről, a sajtószabadság korlátozásáról, a gyülekezési- és sztrájkjog, a népszavazás intézményének lehetetlenné tételéről már nem is beszélve. Csoda-e, ha tevékenységük eredményeként villámgyorsan a bóvli kategóriába sorolták Magyarországot?
A nagy triumfálás mellé azt is el kellene mondani, a kikerülésünk a bóvli kategórából milyen áldozattal járt az ország számára,hogyan is történt a legkülönfélébb pénzügyi tartalékok kiszárítása, a matolcsyzmus hány unortodox ötletelését kellett ehhez elszenvedni, hány megszorításról kellett idült vigyorgás közepette hangoztatni, ez bizony nem megszorítás! Mennyi pénzt kellett csak a legnagyobb ellátó rendszerekből az egészségügyből és az oktatásból kivonni. A mellett verve mutogatott gazdasági fejlődés - legalábbis a nullszaldó feletti része az oly sokat szidott és köpködött Európai Unió által nyújtott támogatásokból adódott, valamint az orbán-kormány társadalom- és gazdaságpolitikája elől külföldre menekült magyarok hazautalásaiból (előbbit a GDP 3-4%-ára, utóbbi 1%-ára becsülik, miközben a gazdasági növekedés nem haladta meg az évi 4%-ot). A forint árfolyamának a stabilitását az EU és a külföldön élő magyarok által utalt EUR és USD százmilliók biztosítják, ezek mintegy megtámasztják azt.
Miért a bolondnak van szerencséje?
Hozzászólások

xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése