2019. február 28., csütörtök

Félelem kufárai! Takarodó!



A félelem kufárainak nincs helyük a politikában, de még annak a környékén sem! Pedig újra és újra ránk akarják sózni dohos portékájukat.
Neofasiszta diktátornak nevezte Orbán Viktort néhány éve John McCain a republikánus párt vezető személyisége. Nem nagy büszkeség számunkra, ha a jelenleg miniszterelnöki posztot betöltő személyt ilyen jelzővel illetik, a Fidesz sem tekintette szédelgő feldicsérésnek. De vajon kik foglalkoznak politika címén a félelem, az elnyomás, a megalázás, a kitaszítottság érzetének a keltésével, kik teszik kilátástalanná, értelmetlenné emberek millióinak az életét?
Megismétlem, ha egy párt képes embereket, vagy emberek csoportjait sorozatosan megalázó helyzetbe hozni, ha - ki tudja milyen megfontolásból - a félelem légkörét terjeszti és gerjeszti az országban, ha szándékosan bizonytalanná teszi emberek tömegeinek az egzisztenciáját, önbecsülését, elveszi a jövőképüket, az kiérdemli a McCain által használt jelzőt!
Ne felejtkezzünk el a félelem kufárainak minden oldali megjelenéséről sem, akik jajdeborzasztó!, jajdeborzasztó! rémisztgetéssel azt próbálják mindenkibe belesulykolni, hogy vége mindennek, ezzel a gonosz lelkületű, romboló természetű hatalommal szemben nem tehetünk semmit sem. Nemsokára az Európa Parlamenti, majd az önkormányzati választások idején újra itt a nagy alkalom.
Karinthy Frigyes mondta: Ha örökké élnék, a legnagyobb bűnt az követné el velem szemben, aki elveszi az életem. Miután nem élek örökké, a legnagyobb bűnt az követi el velem szemben, aki az életem értelmét veszi el.


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése