2019. február 8., péntek

Bagoly mondja verébnek...


https://www.facebook.com/echter.istvan/posts/10205358606679947

Bagoly mondja verébnek..... A Fidesz antiszemitizmussal vádolja A Magát Jobbiknak Nevező Pártot. Mondja és kampányolja ezt az a Fidesz, amelyik nyíltan hangoztatja, hogy az 1944-es állapotokat szeretné visszaállítani a Kossuth téren, nyilván az indulásra kész gőzmozdonyokkal együtt. Látjuk mindezt, nem csak a Kossuth-téren, hanem a közéletben, a lelkekben is. Ők nem nyíltan antiszemiták, mert úgy gondolják, az csúnya dolog, hanem levegőztetik a múlt árnyait, kapirgálnak a történelem szemétdombján, médiafelületet adnak vállalhatatlan figuráknak, most például a nemrég alakult neo-náci pártnak, akiknek a vezére nem is olyan régen még a polgárháború szükségességéről és az arra való felkészülésről vizionált.
A kisebbségellenességet, a xenofóbiát a Fidesz állami eszközökkel fenntartja, gondoljunk csak a menekültekkel, a menedéket kérőkkel, a hajléktalanokkal, egyáltalán a támogatásra szorulókkal, vagy a társadalmi szervezetekkel szembeni hadjáratukra, hajtóvadászatukra.
Mit üzen az évek óta tartó Horthy-simogatás? Az iránta érzett politikai nosztalgia, a korábbi kormányzó "jelentős államférfiúnak" titulálása a jelenlegi kormányfő részéről. Horthy Miklós, mint államvezetői, társadalomformáló példakép?
Mire jó a megosztottság folyamatos elmélyítése, a különböző társadalmi csoportok egymás ellen hergelése? Kicsit lejjebb kellene venni a gőzt, visszafogni magukat, és végre egyszer szembenézni önmagukkal!
Hozzászólások


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése