2019. február 28., csütörtök

Orbán az Európai Néppárt Gerébje



Kíváncsi vagyok, lesz-e ebből valami. Nem normális, hogy Orbán az EU támogatásokból tartja fenn évek óta hatalmát, és dölyfösen páváskodhat ország-világ előtt önnön tökéletességéről!
Egyébként, Orbán az Európai Néppárt Gerébje! Arra játszik, azért tesz meg mindent, hogy az ellenfél győzzön, a Néppárt totális vereséget szenvedjen. Aktuális rögeszméi alól meggyőzhetetlen. Reménytelen és értelmetlen vele vitatkozni.
Ara-Kovács Attila - "Der Spiegel
Annegret Kramp-Karrenbauer, a CDU új elnöke szintén élesen bírálta Orbán Viktort EU-ellenes kampánya miatt. A pártelnök visszautasította az „alaptalan vádakat, és kilátásba helyezte, hogy megszakítja a párbeszédet a Fidesszel. A hetilapnak nyilatkozva rámutatott: „A múltban testvérpártjainkkal együtt azon voltunk, hogy Európa, mint egész, összenőjön” – mondta. Ehhez arra a képességre is szükség van, hogy ne engedjük meg, hogy vitás kérdések miatt újra megosztott legyen Európa. „Ezt a cél sodorta veszélybe az Orbán Viktor vezette Fidesz legutóbbi érthetetlen és alaptalan vádaskodásai. Ezek gyengítik és megkárosítják az Európai Néppárt egészét” – mondta Kramp-Karrenbauer. Hozzátette: a CDU fel fogja használni a Fidesszel folytatott párbeszédet arra, hogy ezt világossá tegye. „Amennyiben azonban ebben a keretben már nem lehet helyreállítani az EPP céljainak közös értelmezését, akkor ez a formátum értelmét veszti, és ezért véget kell vetni neki. A magyar félen múlik, hogy bebizonyítsa: még az ENP-hez tartozónak érzi magát” – mondta. A Der Spiegel még a CDU és a CSU számos vezető funkcionáriusát idézte, akik mind felháborodottan szóltak az új kampányról. Hozzátette: az EPP-frakció a következő utáni szerdán vitatja meg az Orbánnal szembeni további eljárást, amely várhatóan téma lesz a frakció elnökségében is. Elméletileg nem lehetetlen, hogy még az európai választás előtt elindítsák a Fidesz kizárásának folyamatát. Ez elképzelhető lehet például március 20-án, akkor tanácskozik a párt politikai gyűlése, az a testület, amelynek véleményt kell nyilvánítania egy megfelelő indítványról."
SPIEGEL.DE
Ungarns Premier Orbán wird für seine Anti-EU-Kampagne scharf kritisiert - auch von Annegret Kramp-Karrenbauer. Sie weist dessen Vorwürfe zurück - und will im Zweifelsfall die Reißleine ziehen, sagte die CDU-Vorsitzende dem SPIEGEL.
Hozzászólások
  • Echter István Kaltenbach Jenő - "Milyen ország?

    Milyen ország az, amelyik bűnrèszessè válik Európa legszörnyűbb nèpírtásàban, majd àrtatlannak, magát is áldozatnak nyilvánítja? Milyen ország az, amelyben egy kisfiú csak úgy ússza meg a halàlt, hogy elmenekül innen
    ? Aztán szorgalmával ès tehetsègèvel tàvol a hazától sikeres, nagyon gazdag lesz. Gazdagságát nem a saját luxusára költi, nem is arra hogy boszút àljon e vele kegyetlenül bánó egykori hazáján. Ellenkezőleg. Milliárdokkal segíti, támogatja azokat, akikről azt hiszi, hogy nèpüket felvirágoztatni akarják. Ők azonban a kapott segítsèget aljas módon csak arra hasznàlják, hogy megkaparintsák a hatalmat. Miutàn ez sikerül nekik fő ellensègüknek az időközben aggastyán egykori jótevőjüket kiàltják ki, a nèptől ellopott pènzt ellene folytatott kampányra ès saját luxusukra fordítják.
    Milyen ország az, amely ezeket a közönsèges bűnözöket nemcsak támogatja, hanem egy rèszük ostoba módon mèg imádja is, az ország megmentőinek tartja?
    Milyen ország az, amelynek bűnöző vezetői előbb bekönyörgik magukat az elit klubba, majd zsebre teszik az onnan jövő haszon egy rèszèt egy másikat meg, saját fèszkükbe piszkítva verik el?
    Milyen ország az, amely nem tud különbsèget tenni barát ès ellensèg között, amely bűnös vezetőinek kèszsèggel elhiszi, hogy a barát az ellensèg ès fordítva?
    Milyen ország az, amely nem tud különbsèget tenni a hazáèrt aggódó, ès a vesztèt okozó polgárai között, utóbbiak helyett előbbieket tartva hazaárulónak?
    Milyen ország az, ahol a tisztessègesek bár többsègben vannak, mègis a tisztessègtelen kisebbsèg uralkodik felettük?
    ???"
    2

xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése