2019. február 28., csütörtök

Nem megy a matematika?


Nem értem! Futnak a pénzük után, vagy nem megy a metamatika?
Az Európai Néppárt állítólag immár évek óta azzal a dilemmával küzd, ha kizárnák a Néppárt alapértékeivel és hitvallásával szembenő, azokat kigúnyoló, csúffá tevő Fideszt, akkor azzal elveszítenének 12, azaz tizenkettő mandátumot az Európai Parlamentben.
Miért nem vizsgálják meg, hány mandátumot veszíthetnek el azzal a következő Európa Parlamenti választásokon, ha benntartják őket a soraikban? Esetleg csinálhatnának egy várható szaldót.
A Brexit egyik indoka éppen a Magyarország kormányzata által a korrupciós csatornákon eltüntetett brit adófizetői pénzek miatti felháborodás volt. Jó, ők nem tagjai a Néppártnak.
Bármennyire tisztelem is Angela Merkelt, de nem értem, miért nem készíttetett felmérést arról, mibe kerül politikailag Németországnak a Fidesz és Orbán Viktor ámokfutása. Nem erősödhetett volna meg ennyire az Alternatíva Németországért (afd), ha nem tudnak a német adófizetői pénzek hatékonytalan felhasználására hivatkozni.
És hasonló lehet a helyzet más EU-s országokban is. A Néppártból való kiábrándulás miatt itt elvész 1 mandátum, ott 2, amott 5 vagy 10, talán több is. Összeadva ezeket, biztos meghaladná az így elszenvedett vesztesèg a Fidesz által hozott 10-12 mandátumot, amelyeket úgyis a frakció további hiteltelenítésére kívánnak felhasználni.
Érdemes a végsőkig ragaszkodni hozzájuk, egészen addig, amíg más tagja nem is lesz a néppárti frakciónak, csak a Fidesz? Volt egy ilyen jelszavuk: "Csak a Fidesz!" Mire gondolhattak?


xx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése