2019. február 28., csütörtök

Mészáros Lőrinc a reneszánsz ember





Két napja - február 24.-én - volt Mészáros Lőrinc 53. születésnapja, akire a nyilvánosság méltánytalanul kevés figyelmet fordít.
Persze egy ilyen reneszánsz szellemiségű embert jobban meg kellene ismerni és becsülni. Nyilvános népfőiskolai előadásokon oktathatná a vállalkozókat, mit kell tudniuk szakmájukról, hogyan is tudnák azt a kor legmagasabb műszaki színvonalán megvalósított fejlesztésekkel hatékonyabbá, termelékenyebbé, versenyképesebbé, eredményesebbé tenni.
Újra és újra hiányolom "A NER sikeres vállalkozói" sorozatot, melynek első bemutatkozója természetesen Mészáros Lőrinc lenne, bemutatva végtelenül szerteágazó tudását és azokat a szürke eminenciásokat, akik a háttérből ezeket az ügyeket intézik. Ez alkalomból az APEH is díjat adhatna át Magyarország legnagyobb adófizetőjének, hiszen ilyen nagy befektetéseket nyilvánvalóan csak adózott magán-, vagy vállalkozói jövedelemből lehet megtenni.
Lévai Júlia Míra példálódzó jellegű felsorolása arról, mi mindenhez is érthet ez az ember:
"a cégei listája alapján ért
a növénytermesztéshez,
a sertéstenyésztéshez,
a borászathoz és borforgalmazáshoz,
a turizmushoz,
az út- és magasépítéshez,
a csatornázáshoz,
a bankügyekhez,
a hotel-igazgatáshoz,
a biztosítási szakmához,
a statisztikához,
az újságszerkesztéshez,
a rádiózáshoz,
a tévézéshez
és az ingatlanközvetítéshez.
Némelyiknél lenne kis aggályom, de ez utóbbiban egy percig sem kételkedem."
Az utóbbi időben filantróp természetéről is tanúságot tett, amikor nagy munkával, szorgalommal, kitartással és sok-sok ráfordítással, valamint a Jóisten és Orbán Viktor segítségével megszerzett médiabirodalmát egyik napról a másikra minden ellenszolgáltatás nélkül átadta egy alapítvány, vagy az Alapítvány számára. És még mennyi mindent tanulhatnánk tőle?!


xxxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése