2019. február 28., csütörtök

Tiborcz panasza



- Drága Apámuram, mi már csak úgy vagyunk Ráhellel, hamarosan összekötjük a betyárbútort és saját lábra állunk.
- Netene, fiam, nehogy már úgy legyen, még a végén az én lábamra állnátok! Tudd meg, nekünk Anikóval alig van egy kis megtakarításunk öreg napjainkra. Álljatok a magyar nép lábára, én is azon állok.Világos?!
Így történt, ebből lett később a híres lámpabiznisz. Még a bemagolt szlogeneken se kellett változtatni: "Több fényt!" "Legyen világosság!" És lőn...., vagy nem?!
Hozzászólások
  • Echter István Az idők gyors változásáról 01

    "Éppen egy éve írtam. Még mindig aktuális. Úgy hallom most pótlólagos lámpabeszerzés lesz Hódmezővásárhelyen is, e lámpák árát háromszor kell megfizetni!


    Újmódi Lúdas lámpák

    A költség- és energiatakarékosság jegyében országszerte LED-lámpákat szerelt fel Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége.

    A költségtakarékosságot kissé sajátosan értelmezve, ezek árát többször is ki kell kifizetni.

    Egyszer fizet az Európai Unió, ez mint tudjuk, különösebb szívfájdalmat nem okoz az Orbán-kormánynak, másodszor a költségvetés fizet, ez sem rendíti meg őket, hiszen az Unió által visszakövetelt összeget végső soron mi álljuk, harmadszor az önkormányzatok fizetnek, amikor a közvilágításra alkalmatlannak bizonyuló lámpákat kicserélik e célra megfelelőkre. Gondolják, ez meg legyen az önkormányzatok baja, máskor majd jobban megfontolják kivel állnak szóba. Néhány fideszes önkormányzat a kialakult helyzetet magától értetődőnek tartja, nem is kíváncsiak az OLAF dokumentumaira, ezt egyfajta számított kárnak, orbáni hűségadónak tekintik.

    Lúdas lámpák ezek, hiszen háromszor kell ezekért is megfizetni.

    Újmódiak, mert fordítottak a helyzeten, Orbán-Döbrögi fizetteti ezt meg velünk."

    (a bejegyzést közzétettem 2019. február 12.-én, 8:23)
    1
  • Echter István Az idők gyors változásáról 02

    "Döntés született az "Újmódi Lúdas lámpák" ügyében (lásd erről írásom kicsit lejjebb!), de sem nem salamoni - hol vannak ők a bölcsességtől -, sem nem nagy sándori - ő legalább tényleg egy hadvezér volt -, inkább olyan fi
    deszmagyaros, olcsón és átlátszóan ügyeskedős.

    Utólag kivették az elszámolásból a Tiborcz-lámpák számláit - ez sem világos, hogy lehet ilyet csinálni -, és valami mást tettek be a helyére.

    Nagy rend lehet a fidesz-kormányzás körül, ha több mint egy évig kellett kutakodni-keresgélni olyan számlák után, amelyeket feltehetően nem kifogásol meg az EU ellenőrző hivatala az OLAF. Vagy úgy gondolták, mentesítik a Kedves Vezetőt a bírálatok alól, nem lehet a szemére vetni, hogy a veje milyen módon költötte el az EU adófizetők pénzét (idézem az OLAF megállapítását: "visszaélésszerűen, bűnszervezetben"). Gondolom, ettől a "huszárcseltől" a megállapítás még érvényben marad.

    A Tiborcz-lámpák ettől még nem világítanak úgy ahogy kellene, az önkormányzatok fizethetik a helyreállítás, a csere költségeit. Ez nem fáj senkinek? Úgy gondolják, itthon senki nem mer majd ez ügyben szót emelni?

    Persze valójában ez egy beismerő vallomás. Nem kell ide ügyészi vizsgálat, a számlák EU-s elszámolásokból való visszavonásának egyetlen oka lehet, ne követelje vissza az EU ezt a pénzt, ne kelljen büntetést fizetni, ne vizsgálódjanak itt külföldi ellenőrök - ezt már évek óta kinyilvánították, nem állhatják -, ne kritizálják az EU-ban az Orbán-kormány nepotizmusát. Úgy gondolják, majd Magyarország szoknyája mindent eltakar.

    Így elrongálni a jó kis írásomat, nem szép Fidesz!"

    (a bejegyzést közzétettem 2019. február 12.-én, 23:54)
    3
  • Echter István A népek bűnös módon hallgatnak, csak nem ezért, mert az orbáni "fekete-lyuk" kiszívta belőlük a világosságot?
    https://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_lyuk
    Fekete lyuk – Wikipédia
    HU.WIKIPEDIA.ORG
    Fekete lyuk – Wikipédia
    Fekete lyuk – Wikipédia
    1


xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése