2019. február 28., csütörtök

Demokráciákban a rossz döntések korrigálhatóak!



Én abban hiszek, hogy a demokráciákban a rossz döntések korrigálhatóak, az ennyire nyilvánvalóan károsakról vitát se kellene nyitni..
A Brexit-ről szóló döntés után kialakult valamiféle népszavazás fetisizmus. Azt hallom egyre-másra a népszavazást egyfajta "Isten-ítéletnek" kell tekinteni. Azt se megkérdőjelezni, se megváltoztatni nem lehet. Pedig ,már a módosításra is volt példa, nálunk úgy tudom három évig köti a törvényhozást a népszavazáson hozott döntés.
Ha egy döntés ennyi hátrányos következménnyel jár egy országnak, abból miért nem lehet kibújni? A népszavazás után pár nap alatt több millió aláírással létrejött egy petíció a korrigálásra, a választások során fel lehetett volna tenni ezt a kérdést, ezzel a parlamenti választás érvényteleníthette volna a Brexitet. Nem hiszem, hogy képzett jogászok ne találhattak volna ki a visszavonásra valami megoldást.
Az angolok többszáz év alatt elért pozícióikat ronthatják le erőteljesen. Fura lenne az EU -ban angolok nélkül az angol, mint közvetítő nyelv, a pénzügyi központok kivonulhatnak Nagy-Britanniából, az USA mellett másodrangú helyet foglalhatnak el, és az EU mellett is.
Fábri Péter idézte: "Akit az istenek el akarnak veszejteni, azzal legelébb az eszét veszejtik el."
Ne így legyen!
xxx

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése