2018. április 14., szombat

A bíróság már rég bemérte őket

Egy évvel ezelőtt Gulyás Mártont elítélte a bíróság festék dobálással végrehajtott károkozásért. Az arányosság elve alapján Orbán és cimborái az addig és az azóta okozott károkért vajon milyen ítéletben részesülnek.
Az alábbi kép alapján (kiadta a Krétakör) szinte végtelen sorozat lenne elkészíthető, a gazdaságiak mellett kiegészítve most már a kormányzat által szervezett és támogatott választási csalással és a halállisták gyártásával elkövetett bűncselekményekkel is.
Egy évvel ezelőtti bejegyzésem:
"Bemérte a bíróság Orbánt és társait! Ha Gulyás Márton lemosható vízfestékes flakonnal való dobálásért 3 nap elzárást, vezetőszáron, bilincsben való megalázó vezetgetést és első fokon 300 óra közmunkára ítélést kap, vajon milyen ítélet vár rájuk mindazért, amit Magyarországgal, a magyar néppel szemben elkövettek?"
Gulyás Márton: Az utolsó szó jogán. Részlet.
"Ha van valami, amit őszintén sajnálok, és amiért bocsánatkéréssel tartozom, úgy a bíróság, úgy az ügyész urak és az ügyészség intézménye irányába, úgy a megjelent polgártársak, a sajtó képviselői és általában a magyar nép irányába, az az, hogy miért vártam ennyi ideig.
És hogy miért csak a Köztársasági Elnöki Hivatal épületét kezdtem el festékkel megdobálni, miközben nyilvánvaló, hogy a Magyar Nemzeti Bank épülete ugyanígy ezért kiált, a Főügyészség épülete ugyanezért kiált, sőt gyakorlatilag azt lehet mondani, hogy a parlament épülete is ugyanezért kiált.
Nem beszélve a Választási Bizottság épületéről, a Nemzeti Választási Iroda épületéről. Mentségemre szóljon, enyhítő körülményként vegye figyelembe a bíróság, hogy legalább a Nemzeti Választási Irodával szemben valamiféle korrekciós eljárásra tavaly már kísérletet tettem, nem az én szégyenem, hogy az sajnos csak eddig jutott el."
"Nem én vagyok az igazi veszély a társadalomra - Gulyás az utolsó szó jogán - 19:08
Az utolsó szó jogán Gulyás Márton azt mondta, az a nagy kérdés, ha az a bíróság szándéka, hogy megakadályozza, hogy ilyen cselekmények előforduljanak.
Mint mondta, egyetért, azzal az ügyészségi kijelentéssel, hogy az egy rossz állapot, hogy állampolgárok arra készülnek, hogy festékes flakonok dobálásával fejezzék ki politikai véleményüket.
Kérdés, hogy az által fog-e felszámolódni ez az állapot, hogy őket elítélik vagy attól, hogy az ügyészség végre végzi a dolgát és utána megy azoknak a bűncselekményeknek, mely korlátozzák ma állampolgárok széles köreit abban, hogy legalapvetőbb szabadságjogokat gyakorolni tudják, mely megbénítja ezt az államot és köznevetség tárgyává teszi a legfontosabb közintézményeinket.
Gulyás Márton azt szeretné, hogy olyan eljárásokat indítson inkább az ügyészség, mellyel a tényleges károkozásokat felszámolják.
Azt hangoztatta, „nem év nagyok az igazi veszély a társadalomra” és hozzátette, ennek az esetnek az is a kérdése, hogy ha őt ma itt elítélik, kielégül-e a társadalom igazságérzete.
Amennyiben a társadalmi igazságérzetet helyreállítaná, akkor ő börtönbe is menne és élete végig ott fog ülni, ha ezzel helyrebillen a társadalom igazságérzete.
A civil aktivista azt mondta, évtizedek óta azt látni, hogy különböző csoportok és magánszemélyek kihívóan visszaélnek a rájuk bízott hatalommal és a közvagyonnal és ezekben az ügyészség soha nem mutat olyan proaktivitást, mint most az ő ügyében."
(Klubrádió)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése