2018. április 4., szerda

Nekik mindegy?

Már a szimbolikus jelentésű dolgokra sem ügyelnek. Éppen április 4.-én fogadták el a szabad oktatás ellehetetlenítéséről szóló törvényt. 1945. április 4.-én felszabadultunk a nyilas uralom alól, de egyúttal szovjet befolyási övezetbe kerültünk. Most ez néhány évtized függetlenség után oroszra változott, jó ideje zajlott az előkészítése.

2017. április 4.-i bejegyzések

Hodosán Róza oldaláról:

"Április 4 – miről nevezetes?

Patkányok világnapja
patkány
2012-ben 10. alkalommal rendezték meg a Patkányok világnapját.
1950 és 1989 között a Felszabadulás ünnepe néven állami ünnepnap volt Magyarországon április 4-én. Hivatalos álláspont szerint 1945-ben ezen a napon hagyta el az utolsó német katona az ország területét Nemesmedvesnél. A szovjet megszállás kezdetét is jelentette ez a dátum. Vita tárgyát képezi, hogy felszabadulás volt-e valójában vagy megszállás ez az esemény. A dátum sem egyértelmű, mert április 4. csak Sztálin terveiben volt célkitűzés, valójában április 13-án hagyták el az országot az utolsó csapatok." Róza Hodosán

Hodosán Róza
április 4., 16:51 · 
Richard Somogyi: "Április 4. a patkányok világnapja. Ma szavazták meg gyorsított eljárással a CEU-t ellehetetlenítő törvényt. Ez nem lehet véletlen..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése