2018. április 13., péntek

Egy szabadságrombolóról

Ha jól látom, az illiberális (a szabadságnélküli) államban is a neofita buzgalom, a mindenáron való megfelelési kényszer tudja igazán rombolni a lelket!
"...Jöjj el, szabadság! Te szülj nekem rendet,
jó szóval oktasd, játszani is engedd
szép, komoly fiadat!" 
József Attila - Levegőt (részlet)
"Szabadság, szerelem!
E kettő kell nekem.
Szerelmemért föláldozom
Az életet,
Szabadságért föláldozom
Szerelmemet."
Petőfi Sándor
Mit szólna ez az ember, ha valahol hallana a magyar nép küzdelmeiről a szabadságért?
Egyszer találkoztam ezzel a szerencsétlen flótással. Éppen mentem estefelé hazafelé az MTVA-ból, ő nagy sleppel jött velem szemben. Aznap már hallottam egy rádióriportban hosszadalmas nyögdécselését, üres fecsegését. Pont a délutáni interjú jutott eszembe, amikor megláttam. Valami hihetetlen lebegéssel jött, láthatóan a társaság középpontjának, valami utánozhatatlan sármörnek hitte magát. Nyilván valamelyik esti műsorba jött, számomra a jelenléte a közmédia újabb megalázása volt.
A reformátusokat sem értem - ahol ez a verbális ámokfutás elhangzott -, miért nem szóltak - nyilván kellő tisztelettel -, de államtitkár úr, a reformáció a kereszténységen belül annak idején liberális eszmeként jelent meg, a katolikus egyházzal szembeni szabadságvágyat fejezte ki! Vagy beszélhettek volna neki a gályarab protestáns prédikátorokról, azok vágyták csak igazán a szabadságot!
Miért hangozhatnak el ilyen és hasonló, zavaros és kártékony ostobaságok zavartalanul, minden ellenvetés nélkül?

-.-

Varga Tamás - "1942-ben és 1944-ben nem a liberálisok, hanem a "keresztény" Magyarország küldte halálba zsidó polgárait a nácik oldalán. Nem liberálisok terjesztették az antiszemitizmust, hanem Prohászka Ottokár katolikus püspök, Ravasz László református püspök, és az összes történelminek nevezett egyház vezetői. Ma a magát kereszténynek tartó rezsim állít szobrokat antiszemitáknak, fasisztáknak, nyilasoknak. Mi ez, ha nem rombolás és a lélek pusztítása? Ezt nem a liberálisok teszik, hanem Soltész "keresztény" kormánya.
Soltész azt állítja, hogy "a 20. század totalitárius diktatúrái az embert tettekkel, lélekben pusztították", majd azt, hogy az "ezt követő liberalizmus pedig máig rombolja, pusztítja a lelkeket". Szeretnénk emlékeztetni az államtitkárt, hogy az általa említett náci diktatúra testvére, szövetségese és fegyvertársa a "keresztény" Magyarország volt, nem a liberálisok. Adolf Hitlert és Benito Mussolinit Horthy Miklós keresztény-nemzeti kormányzó ölelgette, nem a liberálisok. A náci diktatúra halálgyáraiba a "keresztény" Magyarország küldött félmillió embert, nőket, gyerekeket, öregeket és betegeket elégetni, nem a liberálisok. A liberálisok a gázkamrákban égtek.
Az oktatásügyet is kezében tartó Embertelen Minisztérium államtitkárát emlékeztetnünk kell, hogy a másik diktatúra, a "baráti Szovjetunió" azért szállta meg Magyarországot, mert a "keresztény" Magyarország a nácik oldalán katonai támadást intézett ellene. A kommunista diktatúra a "keresztény-nemzeti" és fasiszta, náci szövetség ellenhatása volt. Mindez az antiszemita, fasiszta "keresztény Magyarország" háborús bűnei és gyilkos tettei miatt következett be.
Felhívjuk Soltész úr figyelmét arra a nem elhanyagolható tényre, hogy a II. világháború után Európában olyan rendszerek jöttek létre, amelyek tiszteletben tartják az emberi és polgári jogokat, demokratikus viszonyokat teremtettek, és ezek a liberalizmus eszméire épültek. Még Magyarországon is mindaz, ami jó, amit ő és társai elherdálnak, a liberális demokráciának köszönhető. Soltész azt a középkori hazugságot emlegeti fel, hogy a szabadság rombolja a lelket.
Ha Soltész nem tudná, az Európai Unió, amelynek Magyarország a haszonélvezője, amelynek pénzéből tartják el az ilyen hazug álszenteskedő és semmirekellő pojácákat, mint ő és társai, liberális demokráciák szövetsége. A transzatlanti szövetség, a NATO, amely garantálja, hogy ne lőjék szét Soltész hátsó felét, liberális demokratikus országok szövetsége. A kommunista diktatúra után a választás az volt, hogy a Szovjetunió utódállamaihoz hasonló posztkommunista diktatúra vagy nyugati liberális demokrácia legyen Magyarországon. Az ország az utóbbit választotta, ezt puccsolta meg Orbán, amiért életfogytiglani börtön jár, és ezt szolgálja Soltész társtettesként..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése