2018. április 24., kedd

Irányított, vagy diktált amnézia:

Egy éve a civilekről

Irányított, vagy diktált amnézia:
Krekó Péter: "Így érveltek még fél éve a Fidesz saját képviselői az orosz mintát követő külföldiügynök-törvény ELLEN, amikor még a Jobbik javasolta azt az Igazságügyi Bizottságban: szükségtelen, és ártalmas a határon túli magyar közösségekre nézve, hiszen őket is megbélyegzik majd hasonló törvények alapján. Répássy szerint a javaslat egyenesen "borzalmas". A törvény bevezetésével a Fidesz tehát saját álláspontja szerint is szembemegy a nemzeti érdekekkel.
RÉPÁSSY RÓBERT (FIDESZ): "a transzparencia részével ugyan egyetértek, de azzal nem, amit ön az indoklásban és egyébként magában a határozati javaslat szövegében is javasol, hogy egyfajta, hogy is mondjam csak, megbélyegzése történjen meg ezeknek a szervezeteknek az alapján, hogy ezek ügynökszervezetek. (...) A magyar állam történelmi okoknál és földrajzi helyzeténél fogva elég sok külföldi szervezetet támogat. Ezek mind határon túli magyar szervezetek. Nemzetpolitikai okokból elég jelentős és ráadásul nem magánalapítványok támogatják, hanem a magyar állam támogatja a Szlovákiában, Ukrajnában, Romániában, Szerbiában élő magyarokat. (...) Most képzelje el, hogy az önök remek javaslatától felbátorodva a szlovák parlament is, vagy a román parlament is egy olyan törvényt alkotna, hogy bélyegezzük csak ezeket a szervezeteket külföldi ügynökszervezetként. Én nem szeretném ezt. (...) Gondoljon bele, mondjuk, Erdélyben a Sapientia Egyetem vagy számos olyan szervezet van, amely magyar állami támogatást kap. (...)
Tehát a transzparencia még hagyján, de amit utána javasolnak, az már borzalmas, csak ezt tudom mondani."
R. VAS IMRE (Fidesz),
"A jelen törvényi szabályozás keretei között is a beszámolókat közzé kell tenniük ezeknek a civil szervezeteknek és ezt az OBH honlapján közzéteszik, illetve ha van saját honlapjuk, ott is közzé kell tenni. Ráadásul én is csak mikor erre felkészültem, láttam, hogy erről még külön statisztikaiadatgyűjtés is van, hogy például a civil szervezetek bevételeinek 12 százaléka származik külföldről. Tehát még statisztikailag is gyűjtik ezt az adatot. Úgyhogy szerintem most is hozzá lehet jutni az adatokhoz."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése