2018. április 5., csütörtök

A Nagy Megállító

Ha az Orbán-kormány marad. sajnos nincs más megoldás, mint a támogatások felfüggesztése!
Orbánék korábban teleplakátolták az országot: "Állítsuk meg Brüsszelt!" Csak éppen az nem derül ki ezekből a falragaszokból, mire gondolnak éppen. Brüsszel persze Belgium fővárosa. így ez az értelmezés nem lenne világos. Az EU - ha éppen arra gondolnak - szeretné bevezetni az Európai Ügyészséget, ezt nyilván szívesen megállítaná az Orbán kormány, hogy zavaros pénzügyeiket külső, független testület ne vizsgálhassa, és ne is ítélkezhessen fölöttük.
Lehet az Uniós támogatások zavarják őket. Igazságtalannak tartják, hogy az EU-s támogatások több mint egytizede Magyarországnak jut, az egy főre jutó támogatást számítva, pedig a legmagasabb összeg. Sok ügyben hivatkoztak az igazság felkent bajnokai szerepében éppen az igazságosságra, talán a támogatásokkal kapcsolatban is a többiekkel szemben méltányosabb eljárást igényelnének, akár Magyarország rovására.
Jelenleg Orbán hatalomban maradását jelentős mértékben - a támogatásokon keresztül - éppen az EU finanszírozza. Több évi támogatást egyszerre hívtak le 2017-2018-ban, ez kizárólag a választási kampányt szolgálta, bizonygatni akarták, hogy pendül "kormányzásuk" alatt a gazdaság.
Ezért látom elkerülhetetlennek - ha mégis nyerne a választásokon - Orbán további ámokfutásának megállítását a támogatások felfüggesztésével.
Az alábbi kép mutatja Brüsszel véleményét Orbánról, ezt akarja megállítani?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése